Кметът на "Централен" с твърде откровено интервю за Plovdiv24.bg

Автор: Диана Бикова
Коментари (3)
16:13 / 07.04.2021
6467
Специално сформирана комисия в район "Централен“ прави проверка на мостовете и подпорните стени на съоръженията. Това заяви в интервю за Plovdiv24.bg кметът на район "Централен" Георги Стаменов.

Огледи се правят на подпорните стени в подножието и по хълмовете, както и на подлезите. Проверките са визуални и събраната информация ще се предостави в голяма община, за да се изготви по-пълен анализ на състоянието на съоръженията. 

В момента работата на районната администрация е съсредоточена основно върху довършване на тротоарни настилки в кв. "Съдийски" и зад Общински съвет. Предстои да се изградят детски площадки на ул. "Иларион Макариополски“, ул. "Капитан Райчо“, ул. "Сатурн“, фитнес на открито на ул. "Бузлуджа“, бул. "Санкт Петербург“ и "Копривщица“.

За съжаление, средствата за ремонти на вътрешни улици не са много и затова фокусът през годината е върху вътрешнокварталните пространства, отбелязва Стаменов. Пътната инфраструктура в района е в добро състояние, с изключение на участъка от "Васил Априлов“ и моста на УХТ, където са необходими около 1.2 млн., за да се реши кардинално проблема с ВиК и да няма ежемесечни аварии там.

Работи се и по два по-големи проекта. Единият е за реконструкцията на Дондуковата градина и се очаква до края на април да бъде избран изпълнител. Вторият е за Часовниковата кула, като се предвижда до нея да се монтират още два часовника - воден и слънчев. През някой от следващите уикенди предстои основно почистване на хълма и водоскоците.

Стаменов съжалява, че предложението му за целево отпускане на 500 000 лв. за хълмовете не е прието. "Хълмовете и реката са идентичността на нашия град и за тези забележителности трябва да отделяме средства“, убеден е той.

Негова е идеята да се "откупи" Пешеходният мост от ББР. Концесията е до 2035 г. и от банката са заявили готовност да я прехвърлят на общината. Общата сума на сделката е 4.3 млн., като банката има възможност да я разсрочи за 10 години. Решението обаче е политическо - на общината и на Общинския съвет.

В кметството е внесена подписка от 50 живущи в района на ул. "Младежка", които са против обявяването на нова концесия и настояват за премахването на "Водолаза". Според Стаменов, да се говори отново за концесия в целия обем на улицата е неуместно. Проектът "Улица "Младежка" за младите" за социализация и нова визия се очаква да бъде завършен до края на годината в техническата му част. 

Районният кмет се надява тази година да стартира и проектът за кино "Космос".

Цялото интервю гледайте в прикаченото видео!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (3)

Още по темата (54):
31.08.2022 Вижте с колко пари разполага Пловдив
13.10.2021 Прекроиха бюджета на Пловдив
29.09.2021 Без драми съветниците гласуваха финансови отчети на Общината
24.09.2021 Честито! В Пловдив увеличават някои цени!
14.09.2021 Зам.-кметът Родопски се опъна на съветниците
30.08.2021 Зико: Не бягаме след вятъра, а пред него
Още новини от Новини от Пловдив:
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...
След статия на Plovdiv24.bg премахнаха грозни и незаконни реклами...
Много грозна история с възрастна жена пред "Кауфланд"
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).