Кметът даде старт на изграждането на нов паркинг за 55 автомобила

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
13:38 / 16.10.2018
5007
Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и кметът на район "Северен“ дадоха символичен старт на изграждането на нов паркинг на улица "Победа“ N 62-72. Пространството е на площ от около 2 декара и след реконструкцията му там ще могат да паркират 55 автомобила. До скоро на мястото имаше 20-ина метални гаража, които бяха премахнати от собствениците им. В разговори с районната администрация те са изявили желание там да бъде изграден паркинг, за който могат да кандидатстват за места съгласно общинската наредба.

Съществуващите пътни ивици ще бъдат пренаредени, а на места подменени, след като пространството бъде изравнено. Ще бъдат разграфени местата, след което администрацията на район "Северен“ ще пристъпи към процедура за отдаването им. Предвиждане и изграждането на ново осветление на междублоковото пространство и антипаркинг съоръжения, които да ограничат паркирането по тротоарите.

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев припомни, че Общината вече изпълнява програма за мащабни улични ремонти в шестте района на града.

На обекта днес присъстваха жители на блока на улица "Победа“ N 62-72, който в момента се санира по Националната програма за енергийна ефективност. "192 апартамента има в нашия блок, правихме доста събрания преди да започнем санирането. Сега сме много доволни, красиво е, а ефектът вече се усеща“, сподели Славка Георгиева.

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).