Кметът: Руска компания поиска да инвестира в модерен тролейбусен транспорт в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (28)
10:08 / 05.09.2012
12847
Има ли бъдеще тролейбусният транспорт в Пловдив и може ли той да се модернизира и използва от пловдивчани и гостите на града? След като инфраструктурата му през годините е изградена и създадена с много усилия и средства, редно ли е градът ни с лека ръка да се откаже от този вид транспорт, на който според мнозина специалисти принадлежи бъдещето, защото е най-екологичен и по-евтин от автобусния? С тези въпрос Plovdiv24.bg се обърна към кмета на града Иван Тотев, който обясни как вижда вариантите за решаването на казуса:

"Контактната тролейбусна мрежа в Пловдив е собственост на "Градски транспорт". Фирмата има право да я продаде на друг инвеститор и общината е готова да й съдейства за това. Дори вече имахме запитване от руска компания относно закупуването на контактната мрежа и влагането на инвестиции в Пловдив, за което сме уведомили сегашния собственик. Това беше преди около два месеца, но така и не получихме положителен отговор от Батаклиев. Въпреки това всеки един момент "Градски транспорт" могат да разчитат на нас, че ще ги свържем с фирма, която има интерес да развива модерен тролейбусен транспорт в Пловдив. 

Ако това не се с
АНКЕТА:
Трябва ли провисналата контактна мрежа в Пловдив да се премахне и тролейбусният транспорт в този му вид да се ликвидира?

Да
Не

лучи, "Градски транспорт" според Закона за устройство на територията трябва да приведат контактната мрежа в безопасен вид, което означава тя да бъде ремонтирана, поддържана и на всички места с констатирани провиснали жици - те да бъдат оправени. Тоест те са длъжни да я държат в едно добро състояние. 

Ако не изпълнят тези предписания, налице са два варианта: те да я свалят или ние да я свалим, но за тяхна сметка. Второто решение ще изисква по-дълго време, защото предвидената по закон процедура никак не е кратка, но все пак това би било решение", завърши Тотев.

Виж коментарите (28)

Още по темата (159):
28.09.2022 Пловдивчанин заплаши с неподчинение заради някои проблеми в града ни
01.07.2022 Страшно задръстване на Сточна гара
25.04.2022 Страшна опасност в Пловдив виси над главите на хиляди шофьори и
пешеходци
22.10.2021 Демонтират тролейбусни жици по "Цариградско шосе", шофьори и пешеходци да внимават
21.10.2021 Демонтират тролейбусни жици по "Цариградско шосе", шофьори и пешеходци да внимават
20.08.2021 Затвориха част от бул. "Шести септември" заради паднали жици
Още новини от Новини от Пловдив:
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Заплатата е 3000 лева, но няма желаещи: Училище в Пловдив единств...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).