Китарният ансамбъл на АМТИИ покори Кралския театър във Варшава

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:19 / 29.05.2019
1971
Китарният ансамбъл "Академика" към АМТИИ "Проф. А. Диамандиев" - Пловдив с художествен ръководител доц. д-р Стела Динкова гастролира с голям успех в Полша по покана на Калина Станчева – директор на Български културен институт във Варшава. Концертите се осъществиха по повод 24-ти май - ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. Под патронажа на посланика на Република България във Варшава Емил Ялнъзов и Ян Стравински – почетен консул на нашата държава в Гданск, съставът събра аплодисментите на публиката на престижната сцена в Кралски театър във Варшава и в музикална академия "Станислав Монюшко" в Гданск.

Като оркестър с уникален стил и цвят определи нашите музиканти проф. Ян Патерек, дългогодишен преподавател по класическа китара в Музикална академия "Станислав Монюшко“. За него българските музиканти убедително са демонстрирали високото ниво на българската култура. Петър Лянгузов от Българския културен институт във Варшава описа изпълненията като феноменални и изрази удовлетворението си, че именно съставът на АМТИИ е защитил мултикултурността на Пловдив-Европейска столица на културата през 2019 г.

Изявите на Китарен ансамбъл "Академика" се осъществиха благодарение на финансовата подкрепа на програма "Мобилност" към дирекция "Култура и културно наследство" на Община Пловдив и АМТИИ "Проф. А. Диамандиев" и са част от календара на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).