Китайски общинар възхитен от Пловдив

Автор: Мария Морунова
Коментари (0)
12:56 / 16.07.2014
2066
Три студентки от Пловдивски университет със специалност "Български и китайски" получиха стипендии за едногодишно обучение в китайския град Шънджън, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Стипендиите са в размер на около 5000 евро на човек и са осигурени от община Шънджън. С тези пари пловдивските девойки Борислава Борисова, Веселина Урумова и Христина Кръстева ще се издържат в китайския мегаполис. Момичетата ще изучават китайски в университета на Шънджън.

Стипендиите на девойките бяха връчени от кмета на Пловдив Иван Тотев и представителя на Шънджън в града на тепетата Дерек Фънг.

Градоначалникът припомни, че тези стипендии са част от подписания договор за побратимяване с китайския град. Той заяви също, че побратимяването между двата града е в посока засилване на културния и образователен обмен. В китайския град ще бъде разкрит и офис, в който ще работят представители на Пловдив. Те ще са там за около две години, ще заминат през септември.

Дерек Фънг ще бъде в Пловдив в продължение на 3 месеца. Той ще работи в града на тепетата с екипите на община Пловдив и Българо-Китайската асоциация за бизнес развитие.

"Целта на работната група е задълбочаване обмена и сътрудничеството между най-стария жив град в Европа и най-младия мегаполис в Китайската народна република", коментира Дерек Фънг.

Той сподели, че е изключително впечатлен от посрещането му в Пловдив, че тук се чувства като у дома си. Похвали природата на Пловдив, историческото наследство на града, както и интересните легенди, свързани с него.

На пресконференцията присъстваше и председателят на Българо-Китайската асоциация за бизнес развитие Ангел Христозов.


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Гръмотевици раздират небето над Пловдив, порой се излива над град...
Живеещите на тази улица в Пловдив пропищяха: Аман вече!
Първи кадри от мястото на инцидента между мотор и камион в Пловди...
Георги Георгиев и Деница Николова: Околовръстното на Пловдив е пр...
Христо Радков пред Plovdiv24.bg: Глобите на шофьорите от последни...
Сигнал: Голяма нередност на матурата по английски


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).