Китайци искат да произвеждат гъби в региона на Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
12:10 / 27.05.2013
2691
Има заявен интерес от страна на китайски инвеститори  за производство на гъби в региона на Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това стана ясно по време на пресконференция в Община Пловдив във връзка с домакинстването на града ни на първия българо-китайски форум за инвестиции и туризъм "Открийте и инвестирайте в България" /"Discover and Invest in Bulgaria"/. Събитието е под патронажа на президента на Република България Росен Плевнелиев и се открива утре. 

"Това е най-големият икономически форум за тази година и най-мащабния такъв между България и Китай. Събитието е едно естествено продължение на форума, на който присъствахме преди време в Шанхай. С провеждането му в града ни, Пловдив се позиционира като врата в отношенията между двете държави", заяви пред журналисти кметът Иван Тотев.

Във форума участие ще вземат над 150 компании от Китай, развиващи дейност в различни сфери - строителство, енергетика, финанси, високи технологии, логистика, текстилна, хранителна промишленост, медии, туроператори и други.

Организатори са Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, Община Пловдив и Българският център за развитие, инвестиции и туризъм в Китай.

Организаторите отправят покана към всички заинтересовани компании да се включат във форума. Фирмите могат да се регистрират безплатно на сайта на Българския център за развитие, инвестиции и туризъм в Китай: http://chinainbulgaria.com/forum.php?content_id=15. Там е публикувана и програмата на събитието.

Форумът дава възможност за създаване на преки контакти между български предприятия и потенциални техни партньори от Китай.



Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (2)

Още по темата (4):
31.05.2013 Пловдив ще привлича инвестиции с два пъти по-бърза администрация
28.05.2013 Над 400 компании събра българо-китайският форум в Пловдив
22.05.2013 Пловдив домакин на най-голямото китайско бизнес посещение! Идват 150 фирми!
15.05.2013 Пловдив става център на българо-китайските взаимоотношения
Още новини от Новини от Пловдив:
Лиляната изпрати абитуриентите
Нов инцидент на мястото, на което стана фаталният сблъсък с джипа...
Станислав Цанов идва в Пловдив, говори и за лошите коментари
Шефът на КАТ Пловдив: Не съм гледал километража на джипа
Керана и още 13 млади пловдивчани с награди за 24 май
16 пъти шофьорът на джипа от бул. "Руски" е бил хващан в крачка


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).