"Киномания" ще зарадва пловдивчани с куп впечатляващи заглавия

Автор: Мариана Панчева
Коментари (0)
12:31 / 02.11.2018
3373
13-тото издание на филмовия фестивал "Киномания" ще зарадва пловдивчани с куп впечатляващи заглавия, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Началото на кинопанорамата тази година е на 16 ноември, тя отново ще продължи 14 дни, а мястото на срещите е "LUCKY Дом на киното". За "Киномания" почитателите на това изкуство ще имат възможност да видят премиерно едни от най-атрактивните и стойностни филми от световното кино - последните хитови заглавия, произведени в Европа и отвъд океана, български, детски, музикални, документални филми и разбира се - класики. Афишът като цяло включва 30 заглавия от цял свят.

Акцент в програмата на тазгодишното издание са три биографични заглавия - за Рудолф Нуреев, Винсент ван Гог и папа Франциск.

"Рудолф Нуреев: Бялата врана" е третият режисьорски проект на актьора Ралф Файнс, който участва и в самия филм. Сценарият е на реномирания драматург Дейвид Хеър. Лентата е завладяващ портрет на брилянтен, енигматичен артист, чиито талант и темперамент го правят призван да разтърси не само света на балета, но и този на международните отношения.

В центъра на изумителния "Ван Гог: Пред портите на вечността" стои покъртителното изпълнение на Уилям Дефо (с награда от Венеция за най-добър актьор). Неговият Винсент е едновременно просветлен, луд, брилянтен, безпомощен, съсипан и, в крайна сметка, триумфиращ.

Вим Вендерс пък се впуска в дебрите на документалното кино с лентата "Папа Франциск: Човек на думата си". 

Фестивалът не забравя и за най-малките почитатели на киното. Носителят на Оскар за късометражна анимация Александър Еспигар представя своя пълнометражен дебют - екранизация по обичания от поколения зрители роман на Джек Лондон "Белия зъб", другите заглавия за децата са "Мумините и чудната зимна страна" и "Светът на Марни".

Продажбата на билети ще започне на 9 ноември. Фестивалът е част от културната програма на община Пловдив.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
МВР с интересен ход след статията на Plovdiv24.bg за безобразията...
Паркинг на Kaufland в Пловдив става киносалон
Вълна от негодувание заради обява за продажба на къща за 100 000 ...
Доброволец от "Пловдив 112" търси помощ за сина си
Кой е с предимство и защо?
Адвокат от Пловдив: Главчев не е селски кмет, за да подписва това...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).