Кичът и чалгата се завръщат в Пловдив под носа на кмета

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (12)
14:29 / 02.07.2020
18603
Нагло нарушение на две общински наредби буквално под носа на кмета засече репортер на Plovdiv24.bg.

Чадъри с ярък фирмен надпис са разположени на две места в центъра на Пловдив. Едното е тихата пресечка на Главната "Д-р Вълкович", където може и да пропуснеш да го видиш. Втората локация обаче е на пъпа на града: пред Джумая джамия, току под прозорците на пловдивските офиси на министерството на туризма и новия стар дом на фондация "Пловдив 2019". 

Нарушението е повече от очевадно, тъй като Наредбата за реда за поставяне на преместваеми обекти за увеселителна, търговска или друга обслужваща дейност и елементите на градското обзавеждане на територията на община Пловдив изрично упоменава какви трябва да бъдат слънцезащитните устройства с подвижна отваряема конструкция. Цветовата гама на чадърите, разположени от пл. "Централен" по ул. "Княз Александър I Батенберг" и от Джумаята по ул. "Райко Даскалов" до Пешеходния мост, както и на прилежащите им пешеходни пространства, трябва да е в цвят бяло до охра. Устройствата трябва да са без рекламни надписи или ако имат такива, то те трябва да са разрешени по реда на друга наредба - за рекламната дейност.

Задължителното изискване за цвета и надписите на чадърите и тентите бе включено в наредбата, приета от Общинския съвет още през м. май 2012 г. и досега нито един търговец не си позволи да я наруши. До днес. 

На снимките /вижте галерията/ се вижда, че внушителният рекламен надпис се набива в очи отдалече. Пита се в задачата дали този рекламен надпис е разрешен по реда на Наредбата за рекламна дейност на общината? Ако не е включен, кога ще бъде наложена санкция на нарушителите?

Наблюдателни читатели на медията ни припомнят и друго - люта чалга е звучала в събота (27 юни) по време на лъскаво абитуриентско парти в "Капана". Кварталът, който се нарича "квартал на творческите индустрии".

Виж коментарите (12)
Още новини от Новини от Пловдив:
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).