Казват кои са най-четените от учениците в Пловдив български книги

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:30 / 08.11.2018
2449
Кампанията за избор на 10-те най-четени български книги от учениците в Пловдив приключи. Заключителната церемония по обявяването на заглавията ще се състои днес от 14.00 ч. в НБ "Иван Вазов“ с участието на представители от Пловдивската народна библиотека, Община Пловдив -  отдел "Образование“ и РУО – Пловдив, партньори в събитието, ученици, учители и библиотекари. Тогава ще бъдат наградени и най-хубавите отзиви за книги, както и печелившите от изтеглената на 5-ти ноември томбола с всички гласували.  В програмата са включени ученически състави с разнообразни изпълнения, посветени на празника. Инициативата се провежда по повод Деня на народните будители.

В продължение на малко повече от един месец в гласуването се включиха 4353 ученици от 33 пловдивски училища. Те дадоха своя вот за 395 любими български заглавия. Проведоха се 13 съпътстващи инициативи в училищни и читалищни библиотеки и училища – срещи с български автори, дискусии за любими български книги и автори, драматизации на български приказки.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...
Родни ученици, единият от Пловдив, с пълен комплект медали на меж...
Работник в голяма фабрика в Пловдив заплашен с уволнение, бил чле...
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).