Казаха колко струва хубаво жилище в центъра на Пловдив

Автор: Васил Динев
Коментари (25)
12:35 / 29.11.2017
38873
Населението на България намалява, а цените на жилищата в големите градове нарастват. Как се обясняват тези странни дисбаланси и какъв е изходът? България е сред европейските страни със силно надценен пазар на недвижимите имоти. През последните две години цените на жилищата в страната растат с едни от най-високите темпове в Европейския съюз, предупреждава Европейската комисия, която смята този факт за обезпокоителен на фона на високата задлъжнялост на българските домакинства и бизнес. 

Темата продължава Чавдар Марев, собственик на агенция за недвижими имоти в Пловдив. Ще се спука ли имотният балон? Очаква ли се повторение на кризата от 2008 - 2009-та година?

"Тази година отчитаме пикови стойности за последните 7-8 години. Търсят се всякакви жилища - особено такива на зелено, при условие, че се дават на добри цени. В момента цените се движат в порядъка 800-900 евро за квадрат за хубаво жилище в центъра и това са съвсем нормални стойности. В Европа няма град с цени под 1000-1200 евро. Няма основания да се притесняваме от имотен балон. Ще има покачване на цените и през 2018 година, но растежът няма да е толкова стръмен, колкото през 2017-а. 10-13 процента е растежът на цените на недвижими имоти спрямо миналата година - но това е нормално, след като има кой да купува. Всички в бранша са доволни от изминаващата 2017-а - и строители, и посредници, и банките", обясни Марев за "Радио Пловдив".

Виж коментарите (25)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).