Казаха кога ще сложат светофар на Околовръстното при разклона за Марково

Автор: Мариана Панчева
Коментари (9)
12:23 / 02.09.2016
10848
До 15 септември светофар на опасното кръстовище на пътя за Марков няма да има. Забавянето обаче ще е минимално и до края на месеца уредбата трябва да бъде факт, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Това обещаха изпълнителите на проекта на специална среща по наболелия проблем, провела се в Община "Родопи" с обществения посредник на България Мая Мановлова.

Манолова пристигна днес след жалба на над 1000 жители на Марково. В нея те изразяват опасенията си от опасното кръстовище на Околовръстния път, на което често стават катастрофи, тъй като то е много натоварено, а се регулира само с пътни знаци. Отделно - след старта на ремонта на "Коматевско шосе" ситуацията се усложнява многократно. 

"Направих проверка. Констатирах, че институциите са действали със забавяне, като най-сериозно забавянето е от страна на Областно пътно управления и КАТ", заяви Манолова.

По думите й проверката днес е била и за да се убеди, че с настъпването на 15 септември ще бъде гарантирана безопасността на децата, пътуващи от Марково за Пловдив и обратно. 

"За съжаление се оказва, че това е невъзможно, но кметът на община "Родопи" и фирмата, която ще изпълнява този проект, увериха, че това ще се случи до края на месец септември и забавянето ще бъде минимално".

Забавянето е заради процедури, които не могат да бъдат заобикаляни. Проектът в момента е на финал за съгласуване в КАТ и Областно пътно управление, следва издаване на строителното разрешение и самото строителство. Очакванията са това да стане до 13 септември. 

"Пак ще има задръствания, когато поставим светофара, но ще са само в пиковете часове. Няма панацея, което да решава всичко на 100%, но кръстовището ще стане значително по-безопасно от момента", коментираха и ангажираните с изпълнението на проекта. 

Те бяха категорични, че кръгово на това място би отнело значително повече време заради отчуждителни процедури. Пламен Спасов пък подчерта, че е посикал светофар още през 2013 година, но му е било категорично отказано.

Самата Манолова подчерта и още едно, немаловажно по думите й обстоятелство: "Кметът на Пловдив е поел ангажимент да подпомогне финансово светофарното съоръжение, трябвало е да внесе съответната докладна записка в Общинския съвет в началото на юли, но до този момент това не се е случило. Надявам се, че все пак обещаното ще стане факт, след като е поел публичен ангажимент."


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (9)

Още по темата (25):
05.03.2023 Пловдивчанин с интересно предложение за решаване на задръстванията в "Южен"
24.09.2018 Полиция, линейки и пожарна на разклона за Марково заради тежък инцидент
11.07.2018 18-годишен с "Мерцедес" е причинил ПТП-то на разклона за Марково
10.07.2018 Тежко ПТП на разклона за Марково!
16.04.2017 Вижте голямото задръстване до Овощарския институт
18.10.2016 Благодарение на Plovdiv24.bg: Обезопасиха разклона за Марково
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).