Карлово върна в срок заем на Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:58 / 25.03.2016
3150
Община Карлово върна тази сутрин на Община Пловдив безлихвения краткосрочен заем в размер на 639 375 лева. Той бе отпуснат с решение на Общинския съвет през декември миналата година по предложение на кмета Иван Тотев

Средствата бяха необходими на Община Карлово за финансиране на обекти по Оперативна програма "Регионално развитие 2007 -2013". 

Кметът на Подбалканската община д-р Емил Кабаиванов се обърна за съдействие към колегата си Иван Тотев, за да стартира одобрен проект за четири обекта по схема "Зелена и достъпна среда". 

Сумите бяха необходими за разплащане по сключени договори и бяха върнати в срок по сметките на Община Пловдив след възстановяването им от Управляващия орган. 

"Това е пример за междуобщинско сътрудничество. Доброто финансово състояние на Община Пловдив позволи да направим този жест към жителите на Карлово. Това стана и с волята на пловдивските общински съветници", заяви кметът Иван Тотев.

От своя страна д-р Емил Кабаиванов още веднъж изрази благодарност за подкрепата, оказана във важен за общината момент. Той уточни, че чрез този заем в Карлово са благоустроени междублокови пространство в райони, в които живеят 3000 карловци; улица "Иванка Пашкулова" - важен транспортен възел, е асфалтирана, с подменена инфраструктура и тротоари; реновирани изцяло са зелените площи в центъра на града около читалище "Васил Левски 1861".

"В исторически план Пловдив и Карлово винаги са били свързани. Благодарности към кмета Иван Тотев и общинските съветници от Пловдив, с които даваме знак как трябва да се работи. Това е един прекрасен пример за партньорство", подчерта д-р Емил Кабаиванов.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанин измина 200 км, за да вземе инвалидната си количка
Тихомълком пуснаха новоасфалтираната улица "Д-р Георги Странски" ...
Изненади в листата на ГЕРБ - Пловдив за изборите на 9 юни
МВР с интересен ход след статията на Plovdiv24.bg за безобразията...
Паркинг на Kaufland в Пловдив става киносалон
Вълна от негодувание заради обява за продажба на къща за 100 000 ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).