"Капана Фест" стартира днес, готвят ни страхотни изненади

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:22 / 29.09.2017
8599
Днес стартира есенното издание на колоритния фестивал в сърцето на Пловдив - "Капана Фест". Хиляди посетители от България и чужбина ще пристигнат в автентичния квартал, за да се включат в разнообразната програма. Три дни, три музикални сцени с над 16 артиста, кино прожекции, литературни четения, работилници и изложби, творчески и развлекателни проекти, както и най-утвърденият занаятчийски базар, представящ изделията на над 120 от най-изявените автори в страната, ще очакват всички.

От днес до неделя от 10:00 до 22:00 часа "Базар Капана" ще възроди творческия и занаятчийски дух в кв. "Капана", като представи съвременните български автори в няколко тематични зони: авторски изделия, Натурални храни и напитки, съвременна българска мода, както и емблематичната зона за грамофонни плочи, превърнала се в средище за всички меломани и любители на качествения звук. 

Кино програмата включва игрални и документални филми, част от които ще бъдат представени лично от своите автори. От петък до неделя в 19:30 часа на големия екран на ул. "Абаджийска" ще се прожектират бългаските игрални филми "Дървеното езеро" и "Малък-Голям" (Ясен Григоров), "Урок", "Скок"и "Слава" (Петър Вълчанов), "Жажда" (Светла ЦоцорковаСтоицова), Легендата за първия кукер" (Студио Змей). На ул. Магура пък може да бъде видяна документалната лента в 6 епизода "Човек и Космос" (Сам Нийл), с която "Капана Фест" ще отбележи Европейската нощ на учените, както и филмите "Човек и Природа", "Човек и Човек". 

Литературната зона ще бъде разположена на ул. "Абаджийска" и ще запознае публиката с различни български автори и техните произведения. Един от акцентите в програмата е представянето на произведението "Приказка за Стоедин" на Никола Русев от дъщеря му Иглена Русева. В Международния ден на поезията, 1 октовмри, Лиел Александра Адмон и Катя Кремзер ще изпълнят вечерeн рецитал на поезия с акустичен акомпанимент на китара.

Театърът също намира своето място по време на фестивала. Откритата сцена на ул. "Бенковски" (Performance stage) ще покаже спектаклите "Жужене", "Момини седенки", бродуейския мюзикъл "Ани", както и финала на брейк състезанието за младежи, организиран от The Center. 

Благотворителен проект "Човешка джага" за подпомагане на изявени студенти (ул. Хр. Дюкмеджиев), творчески инсталации, рисуване с къна, детски работилници и още много други активности могат да бъдат открити през трите фестивални дни по време на фестивала.

Разбира се, не бива да се пропуска и музикалната програма, която включва Reverie, Oстава, Brazz Vilidj, Mary`s Flower Superhead, Rebelties, DJ Skill, DJ Mad Bear, Skiller & Jahmmi Youth, Innerglow, Jin Monic, Vick, Saint Electrics, Selector Lazy Face и Dead Man`s Hat, както и концерта "Remember Chester" в чест на покойния Chester Bennington, който ще закрие "Капана Фест" в неделя вечер на главната сцена.

Подробности и детайли за "Капана Фест" може да следите на официалната фейсбук страницата на събитието!


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...
Родни ученици, единият от Пловдив, с пълен комплект медали на меж...
Работник в голяма фабрика в Пловдив заплашен с уволнение, бил чле...
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).