Канят пловдивчани на обществено обсъждане за шумовата карта

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:49 / 08.07.2010
1850
Общественото обсъждане на Плана за действие към Стратегическата карта за шум на Пловдив ще се проведе в общината от 14 до 16 часа днес, напомня Plovdiv24.bg. Той включва мерки за управление, предотвратяване и намаляване на шума в околната среда на града.

Само три града в България - Пловдив, София и Варна имат шумови карти. Резултатите и в трите са сходни и тези стойности са очаквани за мен, заяви зам.-кметът на Пловдив по "Общинска икономика, транспорт, екология и здравеопазване" Александър Константинов. От данните, получени в резултат от разработената Стратегическа карта за шум е видно, че основен източник на шум за населението на агломерация Пловдив е автомобилният трафик. Такива бяха и очакванията ни в процеса на разработката, допълни той.

Целта на изработване на Стратегическа шумова карта е определянето на степента на шумовото натоварване в околната среда чрез измерване, оценка и картотекиране на шумовите нива в околната среда. За изготвяне на шумовата характеристика на град Пловдив са включени данни от дългогодишни наблюдения на шума, които се провеждат от РИОКОЗ - Пловдив.

Докладчик по Плана за действие към Стратегическата карта е главният еколог на общината Христо Минков. Материалът ще бъде представен с мултимедийна презентация. По същността на проекта ще докладва авторът му Борис Михайлов. В обсъждането ще вземат участие главният архитект и главният инженер на общината, представители на РИОКОЗ и РИОСВ, на общинските предприятия "Градини и паркове", "Сигма", на обществени организации, сдружения, физически и юридически лица и други заинтересовани страни.

Създадената стратегическа шумова карта позволява акустичното планиране чрез разработването на плановете за действие с цел предотвратяване и намаляване на шума в околната среда. Крайната цел е създаване на здравословни условия на живот на населението и опазване на околната среда от шум, чрез разработването и прилагането на интегриран подход и мерки за неговото избягване, предотвратяване или намаляване.


Виж коментарите (0)

Още по темата (8):
15.07.2010 Спират шума от трафика със специални пана
06.07.2010 Канят на обществено обсъждане на плана за действие към шумовата карта
16.06.2010 Организират обществено обсъждане на Плана за действие към шумовата карта
14.11.2009 До 2013 г. Пловдив трябва да изготви шумова карта
03.08.2009 Пловдив си има шумова карта
09.07.2009 Шум над нормата край училища и болници
Още новини от Новини от Пловдив:
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Заплатата е 3000 лева, но няма желаещи: Училище в Пловдив единств...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).