Каназирева пита кмета за "Събота пазара"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
10:13 / 16.01.2014
3175
Питане за конфликтната ситуация на "Събота пазара" отправя до кмета Иван Тотев председателят на ППГОС "Обединение за Пловдив" адвокат Дани Каназирева. Тя настоява да й бъде предоставена подробна информация по концесионния договор, сключен с фирма "Отел" ООД през октомври 2005 г., а също така община Пловдив да потърси вариант за отреждане на терен за продажба на селскостопанска продукция в близост до Събота пазара.

Необмислената концесия доведе до редица проблеми и напрежение сред хората, които години наред си осигуряваха хляба, като наемаха маси на общинския пазар в район "Южен", счита Дани Каназирева. Търговци от пазара я уведомиха, че техните договори с "Общински пазари" са прекратени и единствената алтернатива за тях, предложена до този момент, е да наемат маси при концесионера. Условията на новия "Събота пазара" не ги удовлетворяват - навесът не е достатъчно широк, за да пази от дъжд и сняг, а наемите са непосилни в тази криза. Хората са оставени да работят на временния общински пазар до края на януари. Срокът наближава, но до този момент няма решение какво ще става с търговците.

Във връзка с това Дани Каназирева пита какви са условията в концесионния договор относно ползването на пазара и, в частност, по какъв начин концесионерът трябва да отдава маси под наем? Председателят на ППГОС настоява да получи точна информация дали концесионерът изпълнява договора с общината, има ли разпореждане за закриване на временния пазар и колко са търговците, на които се прекратяват договорите за наем. 

Кметът трябва да отговори дали има възможност в близост до "Събота пазара" да се отреди общински терен за продажба на плодове и зеленчуци. Каназирева иска да й бъдат предоставени данни, какви са приходите по сметките на ОП "Общински пазари" от временния пазар и в какъв размер са годишните вноски, които концесиоонерът дължи на общината по сключения договор за "Събота пазара"?

"В никакъв случай не бива търговците да се лишават от препитание, трябва да се намери начин да си запазят работата", категорична е Дани Каназирева.

Очаквайте в Plovdiv24.bg отговора на кмета Иван Тотев!

Виж коментарите (6)

Още по темата (48):
14.08.2021 Нов проблем с общински пазари в Пловдив на хоризонта
21.07.2017 Законен ли е този строеж?
16.02.2014 Драмата със "Събота пазара" продължава, търговците отказват да се местят
31.01.2014 Търговци от "Събота пазара" протестираха пред Общината
31.01.2014 Обрат: Няма да местят временния "Събота пазар" до надлез "Родопи",
засега
31.01.2014 "Събота пазара" се мести до надлез "Родопи"
Още новини от Новини от Пловдив:
Наум Китанов, БСП: Трудно е да се примиря с все по-голямото преза...
Без вода заради сериозни аварии в Пловдив и областта
Обявени са свободни места за новата детска градина в "Тракия"
Пловдив първи в страната по брой на изградени нови големи къщи и ...
Журналист: Написах, че обещанията на Тодор Живков за Пловдив не с...
Учителят, обвинен в блудство: Арестуваха ме пред децата, историят...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).