Каназирева: Никой не може да налага цензура

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
09:13 / 20.07.2015
4234
Пловдив днес осъмна с плакати с надпис "Тотев, не прекалявай! Пловдив ще го има и след теб!". Те са разпространени от Дани Каназирева и екипа на "Съюз за Пловдив" в знак на протест срещу заповедта за силово премахване на билбордовете с послания към пловдивчани. 

"Това е цензура. Конституцията ни дава право да разпространяваме идеите и предложенията си. Никой не може да ни отнеме това право, дори и кметът", каза Каназирева. 

"Съюз за Пловдив" оцени като недопустимо използването на властта за разправа с хора с различно мнение. Билбордовете разпространяват идеите за намаляване на данъците, за видеонаблюдение, за спиране на източването на Пловдив, за зелени и чисти площадки и за денонощни лекарски кабинети.

Посланията имат информационен характер, те не съдържат призив за гласуване за политическа партия, няма обявени кандидати за кмет, общински съветници или районни кметове. 

"Живеем в 21 век, как изобщо някой допуска, че е в състояние да спре информацията?! Продължаваме още по-убедено", коментира Дани Каназирева

Тя обясни, че реакцията на "Съюз за Пловдив" не е толкова срещу заповедта за сваляне на билбордовете, а срещу опасното явление да се използва силово властта срещу различното мнение.

Каназирева коментира, че това е директно нарушение на Конституцията на република България и "Съюз за Пловдив" не може да допусне това. 

"Ние не сме атакували никого досега на лична основа. За нас са важни принципите и интересите на пловдивчани. Надяваме се тези плакати да са първият и последният случай. Искаме да привлечем внимание върху това грубо посегателство срещу свободата, за да не допуснем никога то да не се повтаря".

Дани Каназирева призова за открита, честна и равнопоставена кампания. Нека всеки предложи идеи, а пловдивчани спокойно да направят своя избор, допълни тя. 

"Съюз за Пловдив" предупреди, че ако опитите за погазване на Конституцията не бъдат пресечени в основи, утре някой друг управник с власт ще реши да забрани други идеи, да заглуши нечия музика, да скрие нечии картини, да затвори неудобни медии или да отнеме бизнеса на някого. 

"Спазването на закона е нашата свобода. Няма да допуснем никой да ни я отнеме", закани се Каназирева.

Виж коментарите (6)

Още по темата (892):
10.05.2023 Пепа Деведжиева: Разкритията на Чингарова са след дъжд качулка
09.05.2023 Предсeдателят на РИК-Пловдив за думите на Чингарова: Не трябва да се допускат подобни внушения
09.05.2023 Бивш председател на ОИК: Твърденията на Чингарова са абсурдни
09.05.2023 Районна прокуратура Пловдив се самосезира, започва проверка
09.05.2023 Освободен зам.-кмет на "Централен" разбуни духовете с обвинения за фалшифицирани избори в Пловдив
15.10.2019 Мирно и кротко: Последната сесия на ОбС Пловдив свърши за 20 минути
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).