Каназирева: 5 дни ще е максималният срок за обработване на преписка в общината

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
14:03 / 16.10.2011
3978

Този браузър не поддържа видео елемента.


(c) ПОТВ
За максимум 5 дни общината трябва решава и най-сложните казуси на гражданите. Това е категоричната позиция на кандидатката за кмет на Пловдив Дани Каназирева по въпроса със затлачените с години преписки в администрацията. Най-дълго залежават те в отдел "Общинска собственост", което е огромен проблем за хората. Много от тях не могат да инвестират в имотите си по простата причина, че имат съсобственост с общината и не могат да я прекратят. А това е елементарна юридическа сделка, изтъква Каназирева, която е адвокат по професия и се е сблъсквала с много по-сложни казуси в практиката си. "Правих делбата на най-големите реститути в Пловдив и това ми отне не повече от месец. А, повярвайте, случаят беше сложен, ставаше въпрос за 70 съсобственици, огромна част които не живеят в България. Изискваше се снабдяване с документи и пълномощни от цял свят, но се справихме, и то бързо", спомня си председателката на Съюз за Пловдив.

Първият й шок от начина, по който се работи в общината, датира отпреди 4 години, когато Каназирева оглави правната комисия към Общинския съвет. "Останах потресена, когато видях преписки, чакали благоволението на чиновниците цели 10 години. А когато ми показаха една схема как документите се движат от етаж на етаж, от директори към секретарки и пак обратно, направо не можех да повярвам. Това е нечувана подигравка с хората", коментира Каназирева. Тъй като принципно работата не е сложна, може да се допусне, че за трупащите се преписки има някаква друга причина. "За мен обяснението за това е само едно: някой чиновник в някой кабинет чака някой лев, за да разреши проблемите на хората", казва Дани Каназирева. Именно заради нерешен от дълго време проблем се стигна до случая отпреди две години и половина, когато притежателят на неголям имот в "Коматево" се оплака, че са му искали подкуп за прекратяване на съсобствеността с общината. Тогава бяха арестувани шофьорът на кмета и шефката на дирекция ГРАО, делото още не е приключило.


Виж коментарите (4)

Още по темата (764):
08.10.2012 ГЕРБ отваря нова страница в Калофер
08.10.2012 Румен Стоянов спечели частичните местни избори за кмет на Калофер
03.10.2012 Искра Радева: Подкрепете Лалка Драгоева за кмет на Калофер
28.09.2012 Безплатни медицински прегледи в Калофер
27.09.2012 Безплатни медицински прегледи в Калофер
20.09.2012 Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Калофер Лалка Драгоева се срещна с пенсионери
Още новини от Новини от Пловдив:
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).