Кампанията "Приемна грижа" продължава

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:10 / 16.06.2008
1061
Комплексът за социални услуги за деца и семейства /КСУДС/ организира информационната среща "Приемна грижа - 2008 г.", която ще се състои утре от 14 ч. в хотел "Империал".

Срещата е част на кампанията "Приемна грижа - 2008 г. Отвори сърцето си - приеми дете". КСУДС започва поредица от срещи със желаещите да станат приемни родители. Срещата се организира със съдействието и в сътрудничество с  кметството на район "Източен".

Приемната грижа е една от формите за намиране на семейна среда за децата от институциите. Целта на кампанията е да стимулира гражданската и човешката активност на семействата или желаещите да приютят у дома си деца, които по различни причини живеят вън от семейната среда.

На срещата ще присъстват професионални и доброволни приемни родители, които ще споделят своя опит. Ще присъстват и кандидат-приемни родители, които са преминали обучение за доброволни приемни родители. Ще бъде представен филмът "Доброволна любов", който пресъздава истинската история на родители и пътя, който са извървели, за да станат приемни семейства. Децата от ДВНДР "Детска къща" и от ДДЛРГ "Княгиня Мария Луиза", които очакват да приютени и да намерят своите нови семейства, ще пеят и танцуват.

От 2006 г. до момента в КСУДС са обучени 31 семейства. В 10 семейства от Пловдив и областта са настанени деца, лишени от родителски грижи. Предстои още 5 семейства да станат приемни родители.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пейков за електромобила си: Стигам със зор от Пловдив до София, н...
Туристи оставиха близо 9 млн. лв. в Пловдив
Дъждовно и облачно ще е времето днес в Пловдив
Заради непрекъснат тормоз в Пловдив жена предоставя спалнята си н...
Пловдивчанка се възмути от мръсотията в градския транспорт
Водачите на листите на "БСП за България" откриха предизборния си ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).