Кампания на МО стартира в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:06 / 18.06.2015
1420
Министерството на отбраната стартира обществено обсъждане на актуални въпроси от отбранителната политика и "Програмата за развитие на отбранителните способности на въоръжените сили на Република България 2020". Поредицата от срещи с широката общественост и личния състав на Българската армия ще се проведе в периода от 19 юни до 10 юли в 16 областни центрове и градове в страната.

Целта на кампанията е да бъде запозната както широката общественост, така и професионалната общност с политиката и подхода на Министерството на отбраната, заложени в "Програмата за развитие на отбранителните способности на Въоръжените сили" и с програмата "България в НАТО и в Европейската отбрана 2020". 

В срещите ще участват и представители на научните среди, политолози и общественици. Сред тях са Соломон Паси, почетен председател на Атлантическия клуб, икономистите Красен Станчев и Георги Ганев, социолозите Антоний Гълъбов и Васил Гарнизов, политологът Огнян Минчев, анализаторът на процесите в Близкия Изток Владимир Чуков, журналистите Иван Бедров и Калин Манолов, специалистът в областта на енергийната сигурност Илиан Василев.

Основните дискутирани теми ще бъдат параметрите на отбранителните способности и намеренията за модернизация на въоръжените сили, заложени в "Програма за развитие на отбранителните способности на въоръжените сили на Република България 2020".

Ще бъдат обсъдени и промените, рисковете и заплахите в средата за сигурност и предизвикателствата пред отбранителната политика на страната ни, както и евроатлантическата и европейска принадлежност на България като гарант за нейната сигурност.

Сред предварително очертания кръг от теми, които ще засегнат лекторите, са още решенията на НАТО от срещата на върха в Уелс през 2014 г., отбранителната политика на правителството, кризата в Украйна, хибридната война, събитията в Сирия и Ирак и влиянието на радикалните ислямистки организации в Близкия Изток, забавянето на интеграционните процеси на Западните Балкани в ЕС и НАТО.

Първата от поредицата срещи ще се проведе на 19 юни, петък, в Пловдив. Ще последват обществени обсъждания в Казанлък, Стара Загора, Смолян, Враца, Благоевград, Карлово, Видин, Плевен, Сливен, Ямбол, Шумен, Варна, Бургас, Велико Търново и София. Конкретният график на срещите можете да проследите на Фейсбук страницата на Министерството на отбраната - Bulgarian Armed Forces.

Общественото обсъждане ще се проведе утре от 17:00 часа в сградата на Военния клуб.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
"Мис България - Пловдив" 2024 е свикнала с нощните смени, работи ...
Руснака е в тежко състояние, опериран е по спешност в Пловдив
Майката на оцелялата от катастрофата на "Руски": Стана чудo!
Обилни валежи в Пловдив за сряда
Костадинов: За Пловдив нашата цел са 3 мандата
Ключов свидетел на убийството в "Арман махала": Не съм видял нож


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).