Какво каза Общината за хотела на Сахат тепе?

Автор: Мариана Панчева
Коментари (0)
20:11 / 28.03.2019
9205
Точно месец, след като алармира местния парламент за разрушаването на скали от Дановия хълм, общинският съветник Иван Петков получи и отговорите на администрацията по време на днешната сесия, предаде репортер на Plovdiv24.bg. На 28.02 той попита: "Включва ли разрешението за реконструкция на сградата разрушаване на скални масиви?; Наясно ли е Община Пловдив дали реконструкцията се извършва, съгласно разписаните в "План за управление на природната забележителност "Данов хълм" граници?; Кой упражнява контрол и какви са констатациите на контролните органи по конкретния случай?".

По въпроса: включва ли разширението за реконструкция на сградата на ул. "Ангел Букурещлиев" 15 в хотел разрушения на скали, отговорът на зам.-кметът Димитър Кацарски е "Не" - в проектната документация не се предвижда разрушение на скални масиви. По данни на администрацията, обаче, този строеж попада извън обхвата на защитените граници на природна забележителност "Данов хълм". Заради сигналите за нередности Общината е уведомила с писмо фирмата, упражняваща надзор, за незабавно спиране на изкопните работи до изясняване сигнала за разрушаване на скалите, обясни Кацарски. 

Тези скални масиви вече са разрушени. За тези скали може да говорим в миналото, няма как да бъдат врътнати, коментира по този повод Иван Петков. Какво гласи пълният отговор на зам.-кмета Димитър Кацарски - вижте в прикаченото видео на Plovdiv24.bg.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (14):
10.06.2022 Съветници питат за бариера в подножието на Дановия хълм
10.02.2022 Родопски оттегли предложение за паркинг на новия хотел на Сахат тепе
30.12.2021 Два нови атракциона ще грейнат на Сахат тепе - водният и слънчевият
часовник
29.12.2020 Багер на Сахат тепе притесни пловдивчани, ето какво се случва
23.12.2020 Най-сетне добри новини за Дановия хълм
13.12.2020 Внимание! Опасност на Сахат тепе
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).