Какво е медиацията обсъждат възпитаници на катедра "Етнология" в ПУ

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:00 / 31.07.2018
1856
Какво е медиация е тема в поредицата събития "Среща-разговор с…“, а последната от срещите е днес, 31 юли, от 18:00 ч. В нея ще участват социални медиатори, възпитаници на катедра "Етнология“ в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски“, които ще споделят какъв е техният опит с медиацията и какво е нужно, за да си медиатор днес.  

Разговорите в Дома на техниката имат за цел да популяризират какво всъщност е медиация и как се развива тя в България? Какво значи да медиираш, да си медиатор? Дали това е професия или мисия или и двете? Какво прави този медиатор и кога може да бъде потърсен? Търсят ли го въобще? 

Организатори са "Асоциация за култура, етнология и антропология "Медиатор““, които през месец юли провеждат серия от срещи-разговори на тема медиация. До момента са минали три от срещите, в които теми на дискусии са били: "Кой е медиатор?“, "Какво е медиация?“, с гост доц. Меглена Златкова, ръководител на университетската програма "Социална медиация и комуникация“ във Философско-историческия факултет на ПУ "Паисий Хилендарски“. 

АКЕА "Медиатор“ организира поредица от събития, като тематичните "Срещи-разговори“ са свързани с антропологията и теми, които имат връзка с всекидневието ни, с различни актуални обществени теми, тенденции, предпочитания. Освен тях, сдружението провежда сетивни лаборатории "Усещане за град“, насочени към експериментирането с различни сетивни и сензорни похвати за опознаването на пространства, места, хора, идеи, проблеми и научаването на нови умения за ориентиране, резултат от задълбочена изследователска работа на социалния антрополог Мария Славчева, докторант към катедра "Етнология“.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...
Починала е пловдивчанката, чиято история разчувства мнозина
Млада двойка не хареса живота в Пловдив, осъществиха мечтата си з...
5 места в Пловдив без вода
1/4 от "Рогошко шосе" е почти готова, за повече няма пари


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).