Каква ще е съдбата на бившия ресторант "Марбея"?

Автор: Диана Бикова
Коментари (2)
16:41 / 07.04.2022
7697
Бившият футболист на "Ботев" Гено Добревски поиска да наеме дългосрочно общински имот срещу смешно ниска цена, но вносителят на предложението зам.-кметът Пламен Райчев изненадващо оттегли предложението от обсъждане в пловдивския общински съвет, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Става въпрос за бившия ресторант "Марбея" на ул. "Ясна поляна" с площ от 103 кв.м., заедно с друга постройка от 6.6 кв. м. Непосредствено до този имот се намира игрище №9, дадено на Гено Добревски на концесия за развитие на дейността на академията му "Футболен клуб Велд 2014".

Футболистът предприемач е депозирал в общината инвестиционно намерение от фирма "Леонел 10" ЕООД, с което е поискал свободните части от поземления имот. В тях той смятал да направи зала за видеоразбори и други спортни занимания на закрито. Общинска комисия оглавявана от зам.-кмета по спорт Георги Титюков  дава положително становище за предоставяне на имота под наем. 

Още в началото на сесията съветникът Георги Величков, който е от екипа на Димитър Бербатов в Пловдив, предложи точката да се оттегли от дневния ред на сесията. Величков заяви, че не е сериозно обектът да се даде под наем за 10 г. срещу 5000 лева. Предложението му не беше прието и, въпреки че поиска прегласуване, при повторния вот резултатът беше идентичен с първия.

Изненадата дойде по-късно, когато дойде ред за обсъждане на точката - вносителят Пламен Райчев заяви кратко "Оттеглям предложението". Без обяснения и без да посочва, че на някоя от следващите сесии отново ще предложи обекта. 

Подробности гледайте в прикаченото видео!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
В Пловдив порязаха шофьора на камиона с 400 кг хероин
"Прослав" няма да е първият естествен резерват в Пловдив
Вече асфалтират улица "Петър Стоев"
В Пловдив водят тримата, измамили жени с над 30 000 лева
Пловдив почернява от полиция
Вход свободен в Музея на авиацията за Деня на храбростта


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).