ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Как шефовете на "Южен" играят хорото?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:05 / 31.12.2008Коментари (0)1638
© Plovdiv24.bg
Пламен Начев е човекът, който замества кмета на "Южен" Александър Колев, когато е болен или отсъства поради други причини. Заместник-кметът Пламен Начев е много в час с всичко, което се случва в района, както ще се убедите от интервюто, което даде специално за Plovdiv24.bg.

- Каква оценка бихте дали на отиващата си година?

- Тази година беше изпълнена с много предизвикателства. Имахме голяма амбиция бързо да решаваме проблемите. В крайна сметка се убедихме, че нещата не стават толкова скоростно, колкото ни се иска. Всичко е свързано с много работа. По принцип работата в един район не е много лека, особено в район "Южен". Но щом сме се хванали на хорото, ще си го доиграем до края.

- Защо особено в "Южен" да не е лека работата?

- Има натрупани проблеми, които дълго време не са решавани и в един момент започват да ни заливат един през друг. Не е тайна, че доскоро улиците в "Южен" бяха сред най-проблемните. През тази година се постарахме доста да пооправим пътната инфраструктура. Ремонтирахме основни булеварди. Надяваме се отдогодина с подкрепата на общината да започнем работа по второстепенните и третостепенните улици, защото те не са пипани откакто са асфалтирани. Направихме доста тротоари, това се вижда. Стараем се да осигуряваме навсякъде достъп за хората с увреждания. Средата към тях е доста агресивна, затова догодина ще ускорим работата в тази насока, защото те заслужават нормален живот.

- Провеждате доста благотворителни акции...


- Стараем се да правим това не само по празниците, а през цялата година. Всичко опира, естествено, до средства.  Много се радваме, когато намираме спонсори, защото всичките пари, които получаваме  по някакъв начин от по-заможните хора, ги влагаме в благотворителност.

- "Южен" е един от най-бързо развиващите се райони, в крак ли е администрацията?

- Да, тук има много голямо ново строителство, дано не го засегне кризата. "Южен" може би вече е по-голям от район "Централен". Има много млади хора, което ни радва, защото те са бъдещето на целия град. Това поставя много високи изисквания пред районната администрация.

- Усещате ли дали гражданите оценяват Вашите усилия?

- Безкрайно приятно ми е ставало, когато влизат граждани при мен и ми казват: "Търсим ви, защото вършите работа". Макар че всекидневното приемане на хора е доста трудоемко, защото всеки идва с проблема си и смята, че на момента трябва да го решим. За съжаление много често ни въвличат в междуличностни конфликти и искат от нас да ставаме едва ли не съдии.

- От какво най-често недоволстват?

- Междуличностните конфликти са най-често срещаните. Скарат се роднини и чакат от нас да им решим споровете. Стараем се да ги успокоим и ако нещата се нерешими от наша страна, им препоръчваме съда като подходяща за случая инстанция. Но това не е лесно. Хората не обичат да ги препращат по институции. Случвало се е някой гражданин да седне на стола и да не си тръгне, докато не получи отговор, който да го удовлетвори.

- Какво предстои да направите през следващата година?

- Много мащабни неща. Сега завършваме най-хубавата детска градина в града, следващата година очакваме средства за още една, по-следващата - за още една... Ще започнем работа по връзката между улиците "Модър" и "Царевец", която ще свърже района ни със "Западен" чрез подлез под жп-линията. Предвиждаме и продължение на бул. "Македония" и свързването му с бул. "Южен". Ще настояваме пред общинското предприятие "Организация и контрол на транспорта" за по-удобни автобусни връзки с другите райони на града. Със закупуването на новите тролеи мисля, че положението ще се облекчи, защото хората си търсят някогашните удобни тролейбусни линии. Поне още десет детски площадки ще направим догодина, а вече изградените ще продължим да ги облагородяваме.Предстои мащабно разкрасяване на парковете "Райчо Кирков" и "Белите брези", кандидатствали сме с много добър проект за европейско финансиране. Ще се променят настилките, ще се правят нови фонтани, по-интересно осветление, ще изградим естради, около които хората да се събират, за да се веселят.

Радвам се, че вече се оформя гражданско общество, хора с будна съвест се обаждат и поставят значими проблеми, които да решаваме, защото ние не можем да погледнем във всяко междублоково пространство.

- Оптимистично настроен сте.

- Ако не съм оптимистично настроен, не би имало смисъл да работя в тази администрация.

- Какво ще пожелаете за Нова година?

- Винаги пожелавам здраве. Защото здравите хора не осъзнават, че това е най-голямото богатство. Хората  много повече да се обичат, или поне да бъдат толерантни един към друг. Защото живеят в един много голям град, в който всеки има права, но и задължения. И вместо да си пречим, по-добре да си помагаме, за да живеем добре.


Още по темата: общо новини по темата: 5
31.12.2008 »
31.12.2008 »
31.12.2008 »
31.12.2008 »
31.12.2008 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Лято 2024
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Български национален отбор по футбол
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: