Извърши ужасно нещо, татуировка на врата го издаде

Автор: Стойчо Генов
Коментари (1)
17:33 / 08.06.2022
10852
С разпит на свидетели и вещо лице продължи днес по общия ред делото в пловдивския окръжен съд срещу подсъдимия Георги Йорданов, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Той е обвинен в това, че на 18.05.2020 година в магазин за хранителни стоки и алкохол на бул. "Шести септември“ в Пловдив е използвал дебитна карта, без съгласието на титуляра.

С нея Георги закупил 6 бутилки марков алкохол на обща стойност 5 000 лева. Два дни преди това банковата карта била открадната в магазин за дрехи втора употреба в район "Северен" от две жени, които задигнали портмонето на възрастна пловдивчанка.

Показания като свидетел даде потърпевшата, от чиято чанта е била открадната картата. Тя е била собственост на италианския й съпруг, който вече не е между живите. Ето какво каза в съдебната зала жената:

"20 години бяхме заедно с Доменико. Той беше 14 години по-възрастен от мен. Получаваше пенсията си от Италия по банкова сметка. Живеехме близо до банката и там теглехме парите от каса, почти не сме използвали картата. Мисля, че в нея имаше около 40 000 евро. Аз имах пълномощно да тегля пари от негово име. Когато нашата банка се обедини с друга, се наложи да сменим моята и неговата карта. Още не бях научила наизуст ПИН кода и затова го бях написала на едно листче и то стоеше в портмонето.

Един ден влязох да пазарувам в магазин за дрехи на улица "Васил Левски", до парк "Рибница". Вътре имаше две жени. Едната беше бременна, но чак по-късно разбрах от полицията, че това е било фалшива бременност. Мерих една дреха и когато отидох да я плащам, тогава видях, че портмонето ми е изчезнало от чантата. Беше събота и веднага уведомих полицията, а в понеделник сутринта отидохме да блокираме картата. Тогава вече разбрахме, че с нея са купили неща за 5000 лева.

След това показания даде и собственикът на магазина за алкохол, от който е пазарувано с откраднатата карта:

"Помня добре случая. Обади ми се продавачката, която беше на смяна, за да ми каже, че клиент иска да купи марков алкохол. Поръчката беше за една бутилка 38-годишно уиски, 2 бутилки 25-годишно, 2 бутилки 21-годишно и 1 бутилка водка на обща стойност 5000 лева. Уговорката беше да плати цялата сума веднага, а доставка да е готова от 1 седмица до 10 дни. Клиента не го познавах. Видях в системата, че сумата е платена с карта. После никой не дойде да си вземе алкохола. След 2-3 дни разбрах от полицаите, че картата е била на друг човек. Изискаха записите от камерата, разпитаха ме и това беше".

Съществена за процеса се оказа експертизата на вещото лице, което е изследвало кадрите от камерата във въпросния магазин на бул. "6 септември". Според нея извършителят "вероятно" е Георги Йорданов, ако се гледа само лицето му и се сравнява със снимката, направена му преди години за документ за самоличност. Оказа се обаче, че обвиняемият имал криминалистическа регистрация и от направените му тогава снимки ясно е заснета татуировка на лявата част на шията. Точно тази татуировка се виждала също така и по време на пазаруването с чуждата дебитна карта.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...
След статия на Plovdiv24.bg премахнаха грозни и незаконни реклами...
Много грозна история с възрастна жена пред "Кауфланд"
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).