Извънредно мащабно почистване на Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:37 / 13.01.2024
3071
От рано сутринта започна извънредно мащабно почистване на Пловдив. В акцията се включи почти целият екип на "Чистота", начело с директора на предприятието Десислава Георгиева. Премахнати са нерегламентирани сметища във всички райони. Събрани са едрогабаритни отпадъци, почистени са пространствата около контейнерите.

Тотално са почистени също всички нови жилищни комплекси в "Южен", както и пространства на ул. "Бугариево", "Акад. Петър Динеков", "Петър Стоев", "Петър Васков" и други места в района.  

На място работата там контролираха заместник-кметът на общината по екология Иван Стоянов и районният кмет Атанас Кунчев

"Поехме ангажимент възможно най-бързо да почистим града и вече го правим.  Усилията ни от последните  дни дават резултат и той се вижда от гражданите – боклуците около  контейнерите вече са премахнати, а контролът е непрекъснат", заяви заместник-кметът на Пловдив Иван Стоянов

Той уточни, че в проверките за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци са включени екипи на Пловдивския общински инспекторат, Общинска полиция и Общинска охрана. 

"Контролът срещу замърсяването ще бъде постоянен и стриктен, а нарушителите  ще бъдат глобявани. Вече има санкционирани и това ще продължи", каза още Иван Стоянов.

"Нашите организатори предварително провериха всички квартали в града, за да установят къде има необходимост от спешно почистване", каза директорът на "Чистота" Десислава Георгиева.

Според нея по-ефективното прилагане на превантивните марки срещу нерегламентираното изхвърляне на отпадъци ще се отрази положително върху чистота на Пловдив. 

Ликвидирани бяха две големи нерегламентирани сметища в район "Източен" – на ул. "Елба" 6 и ул. "Крайна" 12. Вътрешноквартални пространства бяха основно почистени в районите "Тракия", "Северен" и "Западен". Акцията продължава и в неделя.

Виж коментарите (0)

Още по темата (48):
18.04.2024 Издават ни фишове и актове, ако замърсяваме Пловдив
30.03.2024 Христо Мутафчиев: Това не е интеграция, а сегрегация! "Столипиново" трябва да бъде заличено
30.03.2024 Директорът на "Чистота": Възмутително е, че строителни фирми изхвърлят отпадъците си в "Столипиново"
27.02.2024 В "Столипиново" чистотата не е на почит
22.02.2024 Чистят тонове боклуци от "Столипиново" със съдействието на полицията
15.01.2024 Камери и патрули следят за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци в
Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Клиентка на такси: Предложих да звънна на полицията, след което м...
Пловдив може да остане с един китайски ресторант по-малко
ПТП затапи Околовръстното на Пловдив
В Пловдив ГЕРБ-СДС откри кампанията си за изборите на 9 юни за ст...
Почина проф. Петър Луканов
Официално: "Рогошко шосе" е отворено за движение


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).