Известна журналистка на гости в пловдивско училище

Автор: Георги Кирилов
Коментари (0)
17:40 / 17.05.2019
6441
Днес учениците от ОУ "Васил Левски" посрещнаха известната журналистка Генка Шикерова. Тази среща е част от участието на училището в Националния конкурс "Журналисти в училище". Учениците бяха запознати с дейността на журналиста, с основните опасности в интернет /контакт с непознати, онлайн тормоза/, както и с термина "фалшива новина".

Емблематичната репортерка беше посрещната лично от директора. "Смятам, че е изключително полезно за децата, защото това е култура и отношение, което се възпитава в най-ранна детска възраст. Обучението в това как трябва бъдещите граждани на Европа да различават истинските от фалшивите новини, трябва да бъде част от учебно-възпитателния процес във всяко едно училище. Изключително сме щастливи, че Генка Шикерова е наш гост, тъй като тя е професионалист с много опит, доказал се във времето не само в нашата страна, но и извън пределите на България", сподели Витева.

Учениците се интересуваха за различните аспекти и подготовка на една публикация, за майсторството в професията и предизвикателствата , пред които се изправя всеки журналист. Шикерова отговори на всички поставени въпроси. Тя им каза да обръщат особено внимание на източника на информация, защото често пъти може да се окаже фалшива новина.

"За нас е важно да научим децата да внимават какво споделят в интернет пространството, да подбират информацията, както и да бъдат активни граждани със своя позиция, а не само консуматори в съвременния информационен свят" – каза Русалова, старши учител ЦОУД/НЕ в ОУ "Васил Левски" и ментор на училищната кампания.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).