Известен адвокат защитава Каспър от "Столипиново" след кървавата баня

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
08:59 / 01.09.2022
2602
Румен Александров, който уби съседа си Митко Иванов в квартал "Столипиново" заради любовница, се изправи вчера пред пловдивския окръжен съд, предаде репортер на Plovdiv24.bg. 27-годишният мъж, известен още с прякора си Каспър, в момента е на свобода, тъй като вече лежа в ареста за максимално разрешения от закона срок.

Александров е обвинен в умишлено убийство, което е станало на 21 декември 2019 година. Жертвата е имал интимни отношения с жена, но след време заминал за чужбина и тя заживяла на семейни начала с обвиняемия. В един момент обаче Митко Иванов се върнал и поискал да поднови връзката с бившата си приятелка и това довело до трагедията.

Според обвинителния акт Митко Иванов и Румен Александров се срещнали на импровизирания пазар на ул. "Батак“ в "Столипиново" и се сбили. Митко извадил сгъваем нож, с който наранил няколко пъти Румен. Намиращите се на пазара хора се опитали да ги разтърват. В суматохата Румен Александров успял да стигне до автомобила си и взел кухненски нож. Той подгонил Митко Иванов, който се спънал и паднал върху една от сергиите. Румен Александров го настигнал и наранил с ножа. Пострадалият Митко Иванов починал от остра кръвозагуба още преди да дойде линейката.

Във вчерашното разпоредително заседание адвокат Елдъров, който защитава обвиняемия, поиска делото да бъде прекратено и върнато на прокуратурата. Юристът посочи грешки в обвинителния акт, където един от свидетелите е бил описан с два различни прякора. Освен това Елдъров претендираше, че разпитите на част от свидетелите са били опорочени, защото те не можели да четат и са подписали показания, които са им били прочетени от "напълно непознати лица".

Искането на адвоката обаче не бе уважено от съдията и така делото ще стартира по общия ред, като първото заседание бе насрочено за 7 октомври. Любопитно е, че трябва да бъдат разпитани общо 41 свидетели и 12 вещи лица, което означава, че това ще стане в минимум 5 отделни заседания.

Виж коментарите (0)

Още по темата (17):
07.03.2024 Каспъра няма да лежи в затвора след жестокото убийство
09.05.2023 Четирима свидетели на убийство на пазара в "Столипиново" са обявени за общодържавно издирване
31.01.2023 Неграмотни свидетели по делото на Каспъра
12.07.2022 Вижте как е станала кървавата баня с убит в Пловдив заради жена
31.12.2019 Убийството в "Столипиново": Румен и Митко взаимно се ръгали с ножове
31.12.2019 Братът на убитото в Пловдив момче със скандално твърдение за раните на
убиеца!
Още новини от Новини от Пловдив:
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).