ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Изправят пред съда Боскос, който прегази Катерина
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:29 / 27.12.2014Коментари (8)5084
©
Делото срещу гръцкия студент по фармация Христос Боскос, който на 19 май т.г. прегази на спирка в Пловдив ученичката от местната руска езикова гимназия Катерина Матеева-Кари, стартира на 16 януари. Боскос е обвинен за нанасяне на средна телесна повреда на момичето в съпричинителство с пловдивчанина Васил Калев, който е нарушил четири текста от Закона за движение по пътищата.

Във фаталния ден спортният нисан на чужденеца е минал на червено на кръстовище със скорост 98 км/ч. След това се е сблъскал странично с мерцедеса на Калев и се качил на тротоара, където помел Катерина. "Ще предявим граждански иск за уврежданията, които получи Кари. Тя претърпя две тежки операции", коментира адвокатката й Татяна Каменова, но не пожела да конкретизира преди началото на процеса размера на обезщетението. Катерина вече е в 10 клас и и ходи на училище с патерица, тъй като не може да стъпва на единия крак.

"Оставям я до входа на гимназията с кола", обяснява баща й Илиан Матеев. С бившата му съпруга са притеснени, че процесът на възстановяване на дъщеря им е бавен. По думите му поне още година момичето ще е с пирони. Родителите не искат да приемат мисълта, че виновниците за състоянието на Кари могат да се отърват само с глоба от 1000 до 5000 лева и лишаване от шофьорска книжка за определен срок, тъй като не са осъждани, а престъплението им е по непредпазливост.

Илиан Матеев никога няма да забрави деня на инцидента. "15 минути преди да се случи нещастието, бях минал с автомобила си оттам. Изтръпнах, когато съпругата ми звънна: "идвай бързо, че блъснаха Катя", спомня си той. Стресът бил толкова голям, че в началото не разбрал къде точно е станало. Матеев, който е преподавател в езиков център, не помни как е стигнал до местопроизшествието. После се молил с часове в болницата да спасят детето му. Кари била със строшени бедра, черепно-мозъчна травма и счупени други кости по тялото. Пет часа продължили операциите на краката. На левия е сложен пирон, а на десния, който е буквално надробен - плака. От очевидци Матеев разбрал, че след като Христос Боскос прегазил дъщеря му, надянал качулката на главата си, седнал на тротоара и не мръднал оттам дълго време. "Въобще не се е заинтересувал как е дъщеря ми", казва родителят.

Свидетелите, които са дали показания на досъдебното производство, твърдят, че всичко се случило за минути. Кари пътувала в градски автобус заедно с три съученички. Слязла на моста на Герджика и трябвало само да пресече пешеходната пътека, за да се прибере в дома си. Приятелките й продължили с рейса, но след двайсетина метра чули трясък и с ужас видели жълт нисан, забит в спирката.

"Момичетата толкова са се паникьосали, че даже не се сетили да кажат на шофьора да спре. Слезли след моста и започнали да тичат обратно към мястото, където се разделили с Катя", разказва Матеев. В първия момент не успели да я открият, тъй като там се бил събрал много народ. После забелязали, че съученичката им лежи на платното. Била в съзнание, дори се опитала да стане, но краката й били изметнати и усукани встрани. Някаква жена намерила мобилния й телефон и се обадила от него на майка й.

Матеев е категоричен, че вина за джигитите на пътя има и законодателството ни, тъй като липсва превенция. "Христос Боскос има 5 акта за превишена скорост. Аз лично не мога да си обясня как един човек ще кара толкова пъти по този начин и само ще му се налагат глоби. Нека при първо подобно нарушение да има парична санкция, но за второ да му се отнема правоспобността за примерно за три месеца, а при трето - за година", коментира бащата.

Източник: в. "24 часа"



Още по темата: общо новини по темата: 88
21.05.2018 »
28.03.2018 »
28.03.2018 »
23.06.2017 »
17.11.2016 »
24.10.2016 »
предишна страница [ 1/15 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
И тук идва въпроса защо този нехранимайко кара GT-R който е 2-3 пъти по-мощен и бърз от 370Z ? Тези гръцки скапани родители мислят ли изобщо с тези глави ? Вместо да му спрат парите и да го накарат да ходи пеша те му купуват друга кола и при това 3 пъти по-бъза ? "Ябълката не пада по-далече от дървото" са казали хората... Не само за него ами и за родителите по 10-тина години затвор!
+4
 
 
"глоба от 1000 до 5000 лева и лишаване от шофьорска книжка за определен срок" това ще е наказанието. живеем в смешна държава с смешни съдии и закони. само гледайте
+5
 
 
Без книжка до живот и изплащане на обезщетение-помесечни вноски, от него и неговото семейство до припадък!!!Така процедират в южната ни съседка и всяка нормална Европейска държава!!!
+6
 
 
тоя не трябва да вижда повече книжка
+7
 
 
Боскос заслужава тежка присъда! Ако това бе станало в Гърция, от виновника даже кръвнина щяха да искат!
+9
 
 
Парички бол в гръко,присъдата няма да удоволетвори народа и ще докаже безпринципността и немоща на българския несправедлив съд !! Бог да пази България
+7
 
 
Няма какво да се размотаваме, направо 10 години в панделата, минимум.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Електротранспорт в Пловдив?
Поскъпване на хранителните продукти
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: