Изписват тризначките Дария, Даная и Анелия от МБАЛ "Пловдив"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
15:48 / 16.06.2015
4483
Тризначките Дария, Даная и Анелия ще бъдат изписани от отделението по неонатология в МБАЛ "Пловдив" утре в 12,30 ч. След месец престой в лечебното заведение трите момиченца ще се приберат в дома на щастливите родители, каза завеждащата д-р Диана Аргирова. 

Бебетата проплакаха на 18 май 2015 г. Те са заченати по естествен път, а не с помощта на ин витро, родени са със секцио. Тъй като бяха недоносени - Дария тежеше 2102 гр, Даная - 2100, а Анелия - 1750, веднага бяха поставени в кувьози. За месец хлапетата обаче успяха да догонят връстниците си по килограми и сега ще бъдат изписани. 

Докато лекарите в МБАЛ "Пловдив" се грижеха за малчуганите, кметът на Пловдив Иван Тотев поднесе приятна изненада, като връчи чек за 5000 лв. на майката и таткото Недялка и Костадин Топорови.

Момиченцата са първите, родени в града след приемането на нормативните промени за подпомагането на семейства с тризнаци. 

По време на церемонията в общината Тотев благодари на медиците от МБАЛ "Пловдив" за изключителната подкрепа и внимание към бебетата и семейството. 

При появата им на бял свят гинекологът д-р Жорж Посочи посочи, че тризнаци се раждат изключително рядко, веднъж на 100 000 души. Преди този случай тризнаци в МБАЛ "Пловдив" е имало преди 5 години.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Претърсиха обитаван от пловдивчанка имот в близко село, находката...
Пълен обрат със сервиза и недоволната клиентка!
Пловдивски учен с рекорден брой награди "Питагор"
В Пловдив казват кога е подходящият момент да имаме дете
Пригответе си поне 60 лева, ако искате да ги гледате на живо в Пл...
Луксозен хотел си направи незаконен паркинг в сърцето на Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).