Изненада, вижте кой идва в Пловдив!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:53 / 14.03.2019
7175
В понеделник, 18 март, на официално посещение в Пловдив ще бъде Елен Карер д'Анкос. Тя е е считана за един от най-известните съвременни френски историци и многократно е била консултант, най-вече на държавни глави, по въпроси, свързани с политическата визия на отношенията между Франция и славянския свят.

От 1990 г. Елен Карер д'Анкос е член на Френската Академия на науките - най-престижната институция, основана през 1634 г. През 1999 г. тя става първата жена, пожизнен секретар на Академията и като такава, въплъщава и до днес висшия морален авторитет на френския език.

На 20 март тя ще се върна в Париж, за да посрещне под купола на Академията президента на Френската република Емануел Макрон за честването на официалните празници на Франкофонията. Затова пристигането й в България в навечерието на 20 март, Международния ден на Франкофонията, се счита за акт със силна символика.

В програмата на д'Анкос е включена разходка в Стария град, като след къща Клианти, тя ще посети Античния театър, придружавана от Н.Пр.Ерик Льобедел – Посланик на Франция, Фабиен Флори - Директор на Френски културен институт, Фани Брадинска – почетен консул на Франция в Пловдив и Йордан Илиев – директор на ОИ "Старинен Пловдив“.

След това програмата ѝ продължава с официален обяд, на който ще присъстват още Александър Държиков – заместник-кмет, Кирил Велчев – изп.директор на Фондация "Пловдив 2019“, проф. д-р Стефан Костянев - Ректор МУ , проф. Мариана Мурджева - Зам.-ректор Международно сътрудничество МУ и други.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...
Абитуриенти от Пловдив "подариха" рози на покойната си любима учи...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).