Измиха улиците на "Столипиново" с шампоан, кварталът замириса на море

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (19)
12:45 / 15.07.2013
5455
Нов метод за почистване на улиците на ромския кваратал "Столипиново" - измиване с шампоан, стартираха от ОП "Чистота", видя репортер на Plovdiv24.bg. Ароматът на измиващия препарат е на море, обясни директорът на предприятието Иван Стоянов. Тази процедура по хигиенизиране ще се извършва веднъж месечно. През другото време улиците ще се мият ежедневно само с вода. 

"Новият метод на почистване вече е възможен, защото принципът "отношението поражда отношение" работи в кв. "Столипиново", категоричен е Стоянов. Той обясни, че камарите с боклуци около контейнерите на блоковете на ул. "Соколи", известни като "соколите", вече ги няма.

Всекидневно, дори и в неделя, мъже назначени на длъжност "метачи" в ОП "Чистота", постоянно изгребвали с лопати отпадъците около контейнерите. Този пример веднага бил възприет от живеещите в района и те започнали да хвърлят отпадъците си само и единствено в кофите за смет. 

Иван Стоянов коментира, че миенето на улиците в ромския квартал ще струва на предприятието 50-60 лева. Големите машини на ОП "Чистота" ще почистват ул. "Ландос", а малките ще мият вътрешнокварталните улици на "Столипиново", но само на местата, където има инфраструктура.

"От 22 години тук не съм виждала такава чистота. Каква е тази хигиена? Защо е това сега?", недоверчиво се спираха минувачи. 
 
Иван Стоянов каза още, че в летните месеци ще продължат да се мият и улиците на останалите райони в Пловдив с шампоан. Те ще ухаят на кокос и златна ябълка. 


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (19)
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).