Изложба в Пловдив показва последствията от замърсяването на Черно море

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:19 / 07.07.2022
1122
Изхвърлените от човека и попаднали в реките и моретата отпадъци представляват не само естетически, загрозяващ пейзажа проблем. Те са също така основна заплаха за биоразнообразието на планетата и риск за здравето на хората. Заплаха, която за съжаление грози и нашето Черно море, както и живота и дейностите на хората, свързани с него. 

Затвореният басейн на Черно море го прави изключително уязвимо за всякакъв тип замърсяване, поставяйки на риск неговите обитатели. Отпадъците, които морето изхвърля по плажовете, както и откриването на острови от боклуци, носещи се по повърхността му, показват значимостта на проблема.

Инсталацията е част от проект BSB142 BioLearn "Екологично съзнание и поведение за спиране на замърсяването в значими влажни зони на Черноморския басейн“, финансиран от Съвместна оперативна програма за трансгранично сътрудничество "Черноморски басейн 2014-2020“ и изпълняван от СНЦ Зелени Балкани-Стара Загора.

Макетите са на делфини, както и на риби - калкан и паламуд от Черно море. Всички макети са в реален размер и оцветяване, изработени от съвременни материали и технологии.

Изложбата ще бъде в музея от 29.06.2022г до 20.07.2022г.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Бивш кмет на район "Южен" поведе листата на "Синя България" в Пло...
Камера засне най-безумното ПТП в Пловдив, по чудо няма загинали и...
Тежко ПТП на кръстовището в Пловдив, на което преди 6 месеца заги...
В Пловдив арестуваха продавачка на сергия
Лекари се борят в Пловдив за живота на блъснатото момиче
Пуснаха движението по ремонтираната част на "Рогошко шосе"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).