Изложба "Пътешествие Плакат" в Драматичен театър - Пловдив

Автор: Васил Динев
Коментари (0)
10:32 / 17.10.2019
2289
Учениците от специалност "Рекламна графика" от 11 клас на Национална художествена гимназия "Цанко Лавренов" ще участват в изложба на театрални плакати "Пътешествие Плакат", която ще се открие на 23 октомври 2019 г. от 18 часа в Драматичен театър, Пловдив.

Експозицията ще е съпътстващо събитие на "Пловдив - Европейска столица на културата 2019“ и ще бъде втората изложба от втора част на проект "Пътешествие Плакат“, който стартира през април 2019 г. Проектът се реализира в партньорство между НХГ "Цанко Лавренов" - Пловдив, Исторически музей - Димитровград и НГПИ "Св. Лука" - София и се финансира от програма "Дебюти" на Национален фонд "Култура".  

В изложбата ще бъдат представени плакати на 11 млади автори – възпитаници на НХГ "Цанко Лавренов" и НГПИ "Св.Лука“. Младите таланти приеха предизвикателството да създадат 23 театрални плаката по две съвременни български пиеси: "За теб“ от Яна Борисова - спектакъл на Театър "Азарян“ – София и "Дебелянов и ангелите“ от Александър Секулов - спектакъл на Драматичен театър - Пловдив. 

Главна цел на проект "Пътешествие Плакат" е да даде възможност на ученици от специалността "Рекламна графика“ да разработят един дълбоко осмислен и цялостен продукт, използвайки основните закони при визуализирането на драматургичната идея. Изложбата беше представена първо в Димитровград като част от "Есенен салон на изкуствата“19, след това ще гостува в Пловдив и последната трета изложба ще бъде изложена във фоайето на Театър "Азарян“ - София, като съпътстващо събитие на "ІХ-то Международно триенале на сценичния плакат".

Талантливите гимназисти от НХГ "Цанко Лавренов", които участват, са напътствани от преподавателите си по специалност "Рекламна графика" - Костадин Отонов и Петър Чучулигов. В първият етап на проекта беше проведен цялостен обучителен процес в периода от 9 до 11 април 2019 г., който включваше програма, наситена с посещения на културни събития и специализирани лекции в София и в Димитровград. Автор на плаката за изложбите е Костадин Отонов.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Наситена с позитивни емоции атмосфера в Пловдив
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив
Дама: Тези двамата май си мериха инструментите - на кого е по-мал...
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).