Изкуствено раздут щат е причината за съкращенията във ВиК

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
18:56 / 15.09.2014
3770
Изкуствено раздут щат през последната година е причината за съкращенията във ВиК, научи Plovdiv24.bg.

В средата на декември, миналата година, е приета новата структура на ВиК, с която щата по времето на управлението на назначения то БСП Манол Генов е бил раздут със 109 човека.

"Това увеличение е коствало раздуване и на фонд работна заплата с близо 30%. В същото време не е довело до повишаване на ефективността на дружеството, слава бога не е довело и да влошаване на качеството. Реално това не са уволнени хора, а хора на които им е прекратен изпитателния период.

Реално уволнени са само петима ръководители, които е трябвало да увеличат ефективността на новата структура, но те не са успели да го реализират", обясни пред наш репортер Спартак Николов, шеф на дружеството, във връзка с излязлата по-рано информация за съкращения във фирмата.

Plovdiv24.bg научи, че водното дружество е влошило изключително много финансовото си положение само за една година. ВиК е пред угрозата дори да остане без ток, тъй като сметката към ЕВН за последните два месеца не е плащана. Само за година, едно от най-стабилните преди това предприятия, е докарано до разруха и финансов колапс.

Очаквайте още разкрития в Plovdiv24.bg за "работата" на предишното ръководство на ВиК.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
В Пловдив арестуваха продавачка на сергия
Лекари се борят в Пловдив за живота на блъснатото момиче
Пуснаха движението по ремонтираната част на "Рогошко шосе"
Малка община, граничеща с Пловдив, настигна София по строителство...
В Пловдив не се научихме да минаваме през кръгови кръстовища
Ето я листата на ГЕРБ-СДС за Пловдив област


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).