Изграждат поливни системи по големите пловдивски булеварди

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
13:10 / 06.03.2013
2346
Обществена поръчка за проектиране, строителен надзор и изграждане на поливни системи на големите пловдивски булеварда и два парка е обявило ОП "Градини и паркове", научи репортер на Plovdiv24.bg.  Финансите, с които разполага за целта общинското предприятие, са на стойност 480 000 лв. и бяха отпуснати на ОП-то с решение на ОбС на града. 

Нови поливни системи ще има по бул. "България", бул. "Шести септември", бул. "Христо Ботев", бул. "Никола Вапцаров", "Коматевско шосе", бул. "Васил Левски", бул. "Цариградско шосе" и бул. "Освобождение". 

Към поръчката са включени и парк "Георги Кондолов" в район "Южен", както и Паркът на репресираните в "Тракия".

Процедурата по изграждането на системите за напояване задължително включва и прокопаването на канал от захранващата помпена станция, пресичане на пътните платна, пешеходни алеи, тротоарни настилки, бордюри и паркови алеи подземно със специализирана машина "къртица" или надземно с прерязване на настилките, изграждане на захранващия водопровод и системата за напояване. Предвижда се и задължително последващо възстановяване там, където извършено срязване и прокопаване.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
МВР с интересен ход след статията на Plovdiv24.bg за безобразията...
Паркинг на Kaufland в Пловдив става киносалон
Вълна от негодувание заради обява за продажба на къща за 100 000 ...
Доброволец от "Пловдив 112" търси помощ за сина си
Кой е с предимство и защо?
Адвокат от Пловдив: Главчев не е селски кмет, за да подписва това...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).