Изграждат две нови детски площадки в район "Централен"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:41 / 03.06.2011
1829
На проведената днес изнесена пресконференция на кмета на район "Централен" Райна Петрова, стана ясно кои са улиците за ремонт в района, предаде репортер Plovdiv24.bg.

13 са предложените улици, които са в състояние, което изисква спешна подмяна на тротоарната настилка. Освен това, ще бъде ремонтирано и междублоково пространство в участъка между бул. "Шести септември" 71 и бул. "Васил Априлов" 104.  От кметството са предвидили и монтиране на градински бордюри с дължина 40 линейни метри на ул. "Пенчо Славейков". Пет бетонни капака за ревизионни шахти, намиращи се на бул. "Княгиня Мария Луиза" 44, 46, 48, 50, както и улици с откраднати тротоарни плочки, са част от списъка на предложените за ремонт обекти в район "Централен".

Финансирането на ремонтите ще се осъществи с парите от временните преместваеми съоръжения, за които Райна Петрова беше категорична, че и тази година ще получат очакваните между 50 000 и 100 000 лв. приход над предвидения. 

В момента, по заповед на кмета на района, на междублоковото пространство, намиращо се зад бившия ресторант "Стадиона", се извършва ремонт и подмяна на тротоарните плочки. 

Според жители на квартала, въпросният парк от години наред е превърнат в бунище. 

Стана ясно, че освен ремонтите, ще бъдат изградени две нови детски площадки, отговарящи на всички изисквания. Едната се намира до сградата на Областна управа, а другата е локализирана до хотел "Санкт Петербург".

Очаквайте подробности!

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).