Изграждането на нова инфраструктура, детски градини и училища залага ГЕРБ-СДС в програмата си

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:14 / 30.09.2022
1268
"Всеки ден районните кметове се грижим за облагородяване на пространството пред домовете на пловдивчани. Работата ни е видима. Всеки гражданин може да направи сравнение за това как градът е изглеждал преди 10 години и как е сега" – това заяви кметът на район "Централен" Георги Стаменов, който откри благоустроеното междублоково пространство на улица "Капитан Райчо" 67-77 в Пловдив. Новия обект видяха и кандидатите за народни представители от ГЕРБ-СДС доц. Стефан Шилев, юристът Мирослав Тенев и Адриана Генчева.

"За съжаление нуждата от финансиране е огромна, през последните две години нямахме подкрепа от страна на държавата. Убеден съм, че със съдействието на нашите депутати такъв тип обекти ще бъдат повече и повече. До всеки дом да има удобно място за почивка, модерни детски градини, ясли и училища, спортни площадки - това е изграждане на настоящето с инвестиции в бъдещето", заяви Георги Стаменов.

От своя страна вторият в листата доц. Стефан Шилев поясни, че в програмата "България след кризите – план за възстановяване" са предвидени мерки за укрепване на приходния капацитет на общините чрез мерки за финансова децентрализация.

В Плана е заложено финансиране на израждането в страната на 60 нови детски градини с яслени групи и дострояване на още 100, изграждането на 10 нови училища в най-големите градове, надстрояването на 50 училища в населените места с цел преминаване на към едносеменен режим.

Общините могат да разчитат и на мерки за подкрепа на изграждането на спортни обекти, площадки, строеж на нови физкултурни салони в 100 училища.

"Подобряване средата на живот и модернизирането на образователната и спортна инфраструктура е важен наш приоритет и ние ще работим за реализирането му", категоричен бе доц. Шилев.

Виж коментарите (0)

Още по темата (981):
22.02.2023 ВМРО прекратява разговорите с "Български възход"
27.12.2022 Юрий Асланов: Беше глупаво да се правят промени в Изборния кодекс
26.12.2022 Юрий Асланов: Парламентарно представените партии тупкат топката, изчаквайки и готвейки се за местните избори
15.12.2022 Трифонов: Вежди Рашидов е Дядо Коледа, Десислава Атанасова - Снежанка, а Петков и Василев са седемте джуджета
10.12.2022 Атанас Атанасов: На Борисов му трябва политическа пералня
14.11.2022 Красен Кралев: Да говорим, че хартиеният вот е фалшифициран, означава да кажем, че 100 000 български граждани са корумпирани
Още новини от Новини от Пловдив:
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).