Изцяло съставена от пловдивчани ще е местната листа на РБ

Автор: Мариана Панчева
Коментари (0)
15:44 / 02.02.2017
4000
Изцяло съставена от пловдивчани ще е пловдивската листа на РБ за предстоящите парламентарини избори, предаде репортер на Plovdiv24.bg. 
 
Листите ще се редят по един начин - като се избират и издигат личности отдолу нагоре, водещ ще е мажоритарният елемент. 

Това заяви на специална пресконференция бившият депутат от блока Димитър Шишков, който направи отчет на свършеното от него като народен представител, излъчен от Пловдив. Редом с него днес застанаха председателят на ОбС Савина Петкова и зам.-председателят Пепа Деведжиева. 

"Ще държа на това - независимо как се казва бъдещият водач на листата и кои са хората в листата, да бъдат пловдивчани, защото те знаят и разбират проблемите на този град", категоричен бе Шишков.

Принципът е следният - всяка партия от РБ може да предлага местен лидер, без да има определена квота. Накрая листата ще се реди на база авторитет на предложените личности и направеното от тях. На въпрос - има ли шанс областният управител Здравко Димитров да попадне в листата на РБ, отговорът обаче бе категорично не. 

Шишков сподели още, че за 2 години е взел участие в разработването и внасянето на 33 закона и 8 проекта за закони. Сред успешните законопроекти Шишков нареди изборния кодекс, а във въвеждане на машинното гласуване видя реална възможност да се спрат неграмотни хора да избират. 

"Не смятам, че тези, които не знаят български, заслужават да избират бъдещите управници на България. Когато не изпълняваш задълженията си към обществото, защото е прието като норма да имаш някакво образование, тогава ще губиш и правата си", коментира той. 

По думите му РБ занапред ще застъпва все по-консервативни норми и морал, обединявайки се около един принцип - обединение на всички десни сили. 

"Личните амбиции не ни интересуват, в РБ решенията се взимат демократично, а не се налагат. Нека всички в дясно се обединим и веднъж завинаги да решим проблема с БСП. Напоследък се наблюдава крадене на идеи на РБ и опит да се привлекат десни избиратели, което разбива дясното. Ако обаче не сме единни, няма как да успеем."

Виж коментарите (0)

Още по темата (527):
18.08.2020 Портних обясни какво се е опитал да каже на президента
02.05.2018 Палавата депутатка на Марешки проговори за еротичните си снимки
05.04.2018 Тази е новата пловдивска депутатка
28.09.2017 Тази ли е новата пловдивска депутатка на Марешки?
28.09.2017 Чаровната пловдивска бизнесдама с емоционални думи за оставката си
28.09.2017 Бизнесдама от Пловдив хвърли оставка в парламента
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).