Избраха новите зам.-ректори на ПУ по късна доба, вече са петима

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:34 / 11.06.2019
5822
На заседание на Академичния съвет на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски“, приключило късно снощи, бяха избрани зам-ректорите в екипа на новия ректор на висшето училище – проф. д-р Румен Младенов.

Както обеща в програмата си за развитие на университета за периода 2019 – 2023 г., проф. Младенов залага на приемствеността и разширената екипност. Тъй като обемът от дейности, извършвани от заместник-ректорите значително се е увеличил, се налага някои от ресорите да бъдат разделени, за да може не само да се облекчи работата на заместниците, но и да се повишат качеството и ефективността, обясни ректорът на ПУ "Паисий Хилендарски“. Това е причината броят на зам.-ректорите от трима да се увеличи на петима.

За зам.-ректор с ресор "Учебна дейност“ бе избрана доц. д-р Мария Стоянова от Химическия факултет, която и до момента заемаше тази позиция. С нейното ново назначение се утвърждава приемствеността в университета, подчерта проф. Младенов.

В ресор "Система за наблюдение, управление и постоянен контрол на качеството на обучението и академичния състав“ ще работи проф. д.п.н. Румяна Танкова от Педагогическия факултет. Този ресор е свързан с провеждането на вътрешния одит, атестацията и анкетите за качеството на обучение – както в университета, така и в неговите филиали в Кърджали и Смолян, разказа проф. д-р Румен Младенов.

Проф. д-р Теменужка Йовчева от Физико-технологичния факултет ще отговоря за ресора "Научноизследователска и издателска дейност“.

Доц. д-р Надя Чернева от Филологическия факултет ще работи в ресор "Международно сътрудничество, академична мобилност, връзки с обществеността и протокол“.

"Информационна структура и акредитационни процедури“ е ресорът на проф. д-р Антон Илиев от Факултета по математика и информатика.

Проф. д-р Невена Милева от Физико-технологичния факултет ще бъде пом.-ректор с ресор "Проектна дейност“. Тя ще продължи да координира съвместната работа на ПУ "Паисий Хилендарски“ с МУ – Пловдив в общия проект на двете висши училища – "Перимед“. Проектът стартира при предишния ректорски екип и успешното му изпълнение сега и в бъдеще също е доказателство за професионалната приемственост в Пловдивския университет, каза проф. Младенов.

Проф. д-р Румен Димитров Младенов бе избран за ректор на ПУ "Паисий Хилендарски" на Общото събрание на висшето училище, провело се на 21 май 2019 г. За него гласуваха 84% от делегатите на Общото събрание.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).