Иван Тотев осигури 850 000 лв. за плащания по проекта за Римския стадион

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
15:08 / 13.01.2011
5589
На среща днес в София между областния управител на Пловдив инж. Иван Тотев и заместник-министърът на финансите Владислав Горанов бе постигнато споразумение да бъдат осигурени необходимите средства за авансово плащане по строително-монтажните работи за изграждане на Римския стадион в Пловдив в размер на 850 000 лева. С това отпадат и последните въпросителни около реализацията на проекта "Античният стадион на Филипопол - опазване, рехабилитация и градско обновяване" след като Община Пловдив отказа да изпълни споразумението за съфинансиране, подписано от кмета Славчо Атанасов и предишния областен управител Тодор Петков.

Доволен съм от проведения днес разговор в Министерството на финансите, коментира областният управител на Пловдив инж. Иван Тотев. Той още веднъж подчерта, че реализирането на този проект е от изключителна важност за Пловдив. Реализацията му ще промени изцяло визията на площад "Джумая" и на цялата централна част на града. Този проект е част от една дългосрочна стратегия за популяризиране на Пловдив като притегателно място за посетители и център на културно-историческия туризъм в България. Осъществяването му ще бъде и един от най-големите аргументи на Пловдвид в борбата му за културна столица на Европа.

Античният стадион е пресечна точка на всички културни коридори в Пловдив, така че днешната среща, осигуряването на финансиране и започването на строителните дейности е огромен успех за всички пловдивчани, коментира още инж. Иван Тотев. Той допълни, че в дейностите по документалната подготовка, а именно частта, която зависи от Община Пловдив, трябва да бъдат изпълнени срок и по най-благоприятния начин за реализирането на проекта. Всяко забавяне или възпрепятстване на издаване на строително разрешение или други пречки от страна на Община Пловдив биха навредили на дългосрочното развитие на Пловдив, категоричен е областният управител инж. Иван Тотев.

Виж коментарите (7)

Още по темата (161):
11.04.2023 Ударно започна почистването на един от туристическите обекти в Пловдив
17.02.2023 За един месец оправиха счупеното стъкло на Римския стадион в Пловдив
29.01.2023 Дано никога повече да не ставаме свидетели на подобна грозна гледка в центъра на Пловдив
23.01.2023 Добра новина за един от най-посещаваните туристически обекти в
Пловдив
18.01.2023 Хванаха гаменчето, което счупи стъклото на Римския стадион
16.01.2023 Питаме малкото вандалче - защо го направи? Сега срам ли те е?
Още новини от Новини от Пловдив:
"Дни на музиката в Балабановата къща" в предаването "Цветовете на...
Рали шампион: Ако аз трябва да мина с 200 км/ч по този участък пр...
Камери са заснели движението на джипа и момента на трагедията
Инструктор: Самонадеяността на младите водачи води до тежки ПТП-т...
Лиляната изпрати абитуриентите
Нов инцидент на мястото, на което стана фаталният сблъсък с джипа...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).