Иван Тотев: Проф. Герджиков е антипод на действащия президент Радев

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
12:27 / 01.10.2021
3565
Кандидатурата на проф. Анастас Герджиков за президент на България разбуни духовете. Това е една изключително интересна кандидатура, защото тя е на познат човек, който има и опит в изпълнителната власт като заместник-министър, втори мандат е ректор на най-голямото висше учебно заведение – Софийския университет, председател на Съвета на ректорите. Това заяви областният координатор на ГЕРБ в Пловдив и член на Изпълнителната комисия на партията Иван Тотев пред "Дарик Пловдив", но подчерта, че все още няма официална подкрепа за кандидатурата. Според него проф. Герджиков е антипод на действащия президент Радев, който показа, че не може да бъде обединител на нацията.

"Това е много важно, когато говорим за ситуация като настоящата - от криза в криза и мрачни прогнози за следващите месеци. Радев с действията си показа, че не може да бъде катализатор на такива процеси. Вижте какво се случва и с кораба на Камен бряг", заяви Иван Тотев и подчерта необходимостта от стабилно управление на страната.

Издигането на кандидатурата на проф. Герджиков от Инициативен комитет той определи като опит за отговор на това, което има в момента в страната. Той е абсолютен противовес на настоящия държавен глава и кандидатурата му е много оптимистична - да бъде обединител и генератор на стабилно управление.

Относно кандидатските листи за 47-мо Народно събрание областният координатор и член на ИК на ГЕРБ инж. Иван Тотев заяви, че ще има промени, но те няма да са кардинални. "Вече е завършен номинационния процес. Очакванията ни са лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отново да бъде водач в Пловдив", допълни той.

"Предизвикателствата пред страната в следващите месеци –цената на тока, инфлацията, здравната криза, трябва да бъдат решени от едно правителство, което да има подкрепата на парламента", заяви още инж. Тотев. Според него е възможна актуализацията на бюджета отново да бъде на дневен ред на новото Народно събрание, което говори, че страната е в ситуация на криза.

Очакванията на областния координатор на Пловдив е ГЕРБ да има добър резултат и да бъде незаобиколим фактор при разговорите за ново управление и ще инициира разговори с парламентарно представените политически сили.

Виж коментарите (1)

Още по темата (331):
22.01.2022 Иво Христов: Радев помете остарелите разбирания
22.01.2022 Плевнелиев: Сега Радев може да направи каквото поиска с държавата
22.01.2022 Президентът: В идните години ще бдя, чакат ни още изпитания!
22.01.2022 Радев и Йотова встъпват в длъжност за втори мандат
19.01.2022 Вицепрезидентът Йотова: Имаше моменти, когато се чувствахме като в обсадена крепост
19.01.2022 Държавният глава: Ще връщам дневния ред към дългосрочните цели на нацията
Още новини от Новини от Пловдив:
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).