ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Иван Тотев: ИТН е черна кутия - едно влиза, друго излиза
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:46 / 15.05.2021Коментари (0)2790
©
Иван Тотев, член на ИК на ГЕРБ, в разговор с Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване “Беновска пита" по “Радио К2": 

Тотев в ИК и ГЕРБ-Пловдив; Националният съвет на ГЕРБ 

Беновска поздрави Тотев за новия му пост - член на ИК на ГЕРБ и го попита каква е новата му мисия. “Тези позиции не са свързани с хората и това, че някога си бил, после не си не означава, че е свалено доверието. Това е една преходна позиция за партията. Вече мога да се занимавам малко повече с партийна работа" отговори Тотев и отбеляза, че е и председател на структурата на ГЕРБ в Пловдив. Беновска пожела да бъде пуснат кратък откъс от националния съвет на ГЕРБ. 

“Напрежението политическото се отразява като напрежение в партия ГЕРБ. Няма отстранени, има промени, но трябва да разберем как ще се случат нещата" коментира Беновска.  

Бойко Борисов: “Истински се надявах, след като толкова искаха да управляват, защото целта на едно политическо състезание е да управляваш. То не е да свалиш някого, да си против някого или да си в опозиция. Сериозните партии искат да управляват, а когато е парламентарна република и изборите са мажоритарни, най-естествено е лидерът на партията да стане премиер. Вие помните и цар Симеон II като си дойде се опита през движението да не е той премиер и тогава какъв вой се надигна - защо? Защото лидерът на партията на мажоритарни избори носи отговорност за парламентарната група и за министрите, и за кметовете, и народът може да му търси отговорност. В нашия случай някой може да каже - ти предложи Дани Митов. Да, предложих, защото съм три мандата. Това е смисълът да покажем, че в ГЕРБ има и много хора, които могат да се справят с всякакви постове" 

Мотивацията на Борисов и ГЕРБ; Даниел Митов; Тошко Йорданов 

“В каква кондиция е Вашият лидер?" попита Беновска. Иван Тотев смята, че Борисов е доста нахъсан и това мотивира и членовете. “Всички правят политики чрез отрицанието на ГЕРБ, което не е здравословно за страната, но действа и демотивиращо на нашите членове. Едно появяване на лидера в добра кондиция е много мотивиращо за нас" коментира Тотев. Водещата попита събеседника си дали те самите мотивират Борисов, защото изглежда, че те разчитат на него да ги поведе, да посочи пътя и да изнесе отговорностите. Тотев смята, че ГЕРБ е сериозна партия, която дълги години ще е на политическия пейзаж и това е заради изградения капацитет по места. “Тази крачка, която направи Борисов с предложението на Дани Митов, не е случайна. Може да видите подобна крачка и след тези избори, тъй като те са много важни, за да се покаже, че няма как с това отрицание да се заобиколи ГЕРБ, защото ние ще имаме подобен резултат на 11-юли и този резултат ще направи така, че другите партии, които в момента са ни конкуренти, ще трябва да намерят и общи пътища с нас, ако искат да не разрушат държавата" смята Тотев. Той коментира, че Тошко Йорданов в рамките на 3 седмици си е сменил думите от изчегъртване на ГЕРБ до изчегъртване на направеното от ГЕРБ, а след това сигурно ще започне градене на мостове. “Нямам никакво съмнение, че това ще се случи" подчерта Тотев. 

Поклон пред САЩ?; Тошко - Сидеров 

“Споменахте Даниел Митов като предложение за министър-председател на кабинета на ГЕРБ в 45НС, това не стана, но защо това се възприе като една не намигване, а даже поклон пред САЩ и ми напомни почти като вчерашната внезапна и бързо направена среща на служебния министър-председател Стефан Янев при Херо Мустафа в Американското посолство? Защо всички сключваме молитвено ръце пред Америка?" попита Беновска. Иван Тотев коментира, че страната е част от ЕС, НАТО и това са жалоните. Според него няма нищо ненормално в тази среща, а и ситуацията в международно отношение е много динамична. “Не виждам нищо ненормално в това да се търсят консенсусни хора, тъй като една нестабилност в страната не е добра не само за България, тя не е добра и за нашите партньори. В лицето на един Дани Митов може да се разглежда един човек, който е потенциално консенсусен, може би, ще бъде някаква пресечна точка, може да е някой друг, но факт е, че се търсят обединяващи фигури. Недей да смятате, че ще има някаква вълна, която ще изкара ИТН на първо място. Това е меланхолия от 2005 година - поведението на Тошко е подобно на това на Сидеров. Тези хора не могат да бъдат на първо място" каза Тотев. 

Тотев в Пловдив; ИТН; Служебното правителство 

“Можете ли да бъдете на първо място?" попита Беновска и прочете коментар в чата на живото предаване - “Тотев оправи Пловдив и сега ръси акъли". Бившият кмет на Пловдив потвърди, че наистина е оправил Пловдив и след двата му мандата кметът отново е от ГЕРБ. “Това няма как да се случи, ако Тотев не оправи Пловдив. Тотев направи Пловдив културна столица и когато видите 5-10 000 софиянци събота и неделя в Пловдив на Капана и по главната - значи, Тотев е оправил Пловдив" каза Тотев. Той подчерта, че оценката на политиците са дава на изборите, а не чрез коментари. “ИТН спечели на база отрицанието на ГЕРБ, а не на база признание на някакви успехи на ИТН. Да, в изкуството, в шоуто те са наистина ненадминати. Както самият Слави каза в едно интервю с мен, аз го подтикнах да влезе в политиката и той каза - няма пенкилер, ако си добър шоумен не означава, че ще си добър политик. Това беше преди 6 години - сега го наруши и май нямаше смелостта да влезе в политиката. Той не с появи изобщо в парламента" коментира Беновска. Тотев смята, че и добрият експерт не е добър политик, което се е видяло с председателя на НС, както и със служебното правителство - огромна експертиза и компетентност, но това не те прави политик.  

Възвръщане на ГЕРБ; Румен Радев и властта 

“Вие сте стар нов член на ИК на ГЕРБ. Имате ли някаква собствена свръхзадача? Какво лично Вие ще допринесете за засилване, възвръщане на влиянието на ГЕРБ, на доверието на хората към Вас?" попита Беновска. Тотев каза, че ще прегледат листите и ще включат по-добри предложения, ще проведат позитивна кампания, въпреки цялата негативна енергия, която се излива.  

Беновска прочете коментар от чата на живото излъчване - “Ей, сега ще видите кой иска цялата власт и какво е диктатура. Румбата, сега ще ни оправи". “Това ли е огромното препятствие пред ГЕРБ, което ще се появи, че всъщност властта на Борисов е синоним на диктатура и се очаква друг диктатор да му се противопостави в лицето на Румен Радев и присъдружните му партии?" попита Беновска. Тотев подчерта, че управлението на Борисов в никакъв случай не е диктатура, защото в новата история на България няма друг човек, който толкова се е вслушвал в улицата, в протестите и това, че решенията се взимат и се отстояват не го прави диктатор. Според Тотев предстоят още кадрови смени в служебното правителство, което е прибързано. “Категорично е показване на мускули, то е ясно. Тайната цел е, че това ще помогне за по-добро представяне на изборите, тъй като има някаква огромна машинация, която ние не сме видели, не сме я хванали. Факт е, че всички признаха изборите, освен това, че вчера в “Панорама" чухме, че всъщност изборите не били честни. Всичко това се прави за увличане на електорален потенциал към силните на деня, ако можем да кажем, че служебното правителство са силните на деня. 

Румен Спецов, НАП 

Беновска отбеляза, че имаме един мускулест нов началник на НАП - Румен Спецов. Тотев смята, че за кратко ще е началник. Водещата попита дали този културист може да е емблема на служебното правителство. “Този човек може да бъде употребен, тъй като имиджът на това служебно правителство идва чрез неговия образ. Това се слага като щампа, като печат. Най-вероятно в следващите дни ще имаме и други такива" каза Тотев. Той подчерта, че това са белезите и спомените за служебното правителство.  

Десислава Трифонова - Стамен Янев; Отбранителна позиция на ГЕРБ; Слави Трифонов - Волен Сидеров 

“Десислава Трифонова твърди, че Стамен Янев я е изгонил доста грубо от нейното място на председател на агенцията за чуждестранни инвестиции, но ние не сме станали свидетели, друго ще попитам. Трифонова говореше за вид сексизъм - един мъж гони една крехка жена. Защо ГЕРБ-жени не се занимае с този случай? Да потърсят среща с Илияна Йотова като управленец, да потърсят среща с американската посланичка Херо Мустафа, да потърсят Мария Габриел и тя да сигнализира Урсула фон дер Лайен - председателката на ЕК. Не съм феминистка, но ми се струва, че изтървахте тука конците и някак ГЕРБ напоследък сте свикнали да сте в отбранителна позиция. Не бяхте проактивни" попита Беновска. Тотев отговори, че не е в течение на случая, но и много събития се трупат едно след друго. Той подчерта, ча Стамен Янев е техен кадър, но не могат да се направят изводи, защото познава и двамата. Беновска попита отново защо ГЕРБ са в отбранителна позиция и протестите лятото са били оставени да се вихрят. Тотев подчерта, че в Пловдив са били спрени протестите, защото и гражданите са щели да предприемат контрадействия срещу протестиращите. “Има едно такова усещане, понеже и “политическите врагове" са много. В момента ИТН имат голям проблем, защото направиха това упражнение на гърба на ГЕРБ, но оттук нататък трябва да влезем в един обяснителен режим - къде бяхте Вие, някой изказа ли се от Вас, нещо чухме ли от Вас, някаква политика защитихте ли, освен изчегъртването, кои сте Вие, Слави ще бъде ли в парламента..." коментира Тотев и подчерта, че Слави Трифонов му прилича на Волен Сидеров. Беновска каза, че всеки има право да се вдъхновява, все пак е човек на изкуството, а и Сидеров също. “Каква е тая втора партия? Това е една черна кутия" подчерта Тотев. 

Кюлчета, шкафчета, Манолова 

“Как ще се разтоварите от самара на кюлчета, шкафчета? Ще цитирам една песен на ИТН - “Бойко и каскетът са мафия". Ето, комисията Мая Манолова два дена..." каза Беновска, а Тотев веднага отбеляза, че няма по-добра услуга от това да направят комисия с Мая Манолова. “Това е митология от гледна точка на това, че всичко е форма на доверие. Вярваш - не вярваш на ниво електорални нагласи" коментира Тотев. Той смята, че тези снимки на леглото и шкафчетата не могат да изиграят ролята на Костинброд, защото това е митологема - един вярва и гласува на база на нея, друг не вярва. “Нито един от нашите членове и симпатизанти не можете да го убедите по никакъв начин, че това не е скалъпено. Това няма да е крайъгълният камък на тези избори. Тук вече имаме много нови въпроси, които се появиха от отиващия си парламент" подчерта Тотев.  

Васил Божков и обвиненията срещу ГЕРБ и Борисов; Изкуството и политиката 

“А, твърдението на Васил Божков, който според мен този път няма да се остави да не влезе в парламента, че притежава и е изнесъл факти, които уличават ГЕРБ, Борисов, Влади Горанов във взимане на пари? Това ще се появи пак" попита Беновска. Тотев коментира, че трябва да се сложи нова плоча и ГЕРБ това не го интересува - който, както иска да си води кампанията. Беновска попита Тотев кампанията на ГЕРБ отново ли ще е отбранителна или ще бъде проактивна. “Защо трябва да гласувате за тях или за тези вторите, които никой не ги видя в парламента? Каква е нуждата и ползата?" коментира Тотев. Беновска отбеляза, че те пеят - “Айде, да ви нема", а Тотев призова тогава да ходят всички да пеят. Беновска подчерта, че ИТН емоционално хващат - “политиката променя живота на хората бързо, но за кратко. Изкуството променя живота и психиката на хората бавно, но за дълго. Няма да успеете да влезете в душите на хората, ако нямате емоционална връзка". Тотев заяви, че ГЕРБ имат дългогодишна емоционална връзка с хората.  

Кампанията на ГЕРБ 

“Куцаше Ви тази кампания. Бойко все изолиран, все сам, на дувара през нощта на изборите. Защо не дойде той при нас журналистите? Ще имате ли смелост да му кажете?" попита Беновска. Тотев каза, че ще бъде поставен този въпрос за обсъждане и ще се отчете случилото се в София и в страната, а и вече са направени промени в устава. Беновска прочете още един коментар от чата на живото предаване - “Медиите изиграха голяма роля да помогнат на Радев да се стигне до служебно правителство и да бъдат свалени ГЕРБ. Дойдоха на власт с лъжи, фалшиви новини и клевети". Тотев потвърди това. Водещата отбеляза, че ГЕРБ са изтървали конците и медийното им присъствие е било слабо. Тотев коментира, че е имало години с прекалено медийно присъствие и явно има някакъв баланс. Беновска попита кога ще имат заседание на ИК и ще работи ли по-често. Тотев отговори, че следващата седмица ще имат заседание, комисията е с увеличен състав и представители от цялата страна.  

Партньори с Обединена Демократична България 

Беновска подари на Иван Тотев здрава българска червена ябълка с пожеланието да успеят да дадат всичко от себе. Тотев подари книгата “Зелени разкази". Едни от потенциалните ни партньори след изборите са Обединена Демократична България, но техният проблем е, че трудно могат да бъдат описани като градска десница, а като зелени. “Вие или трябва да възкръснете като птицата феникс, или трябва да изгорите. Аз не мога да си представя Борисов без политиката" каза Беновска. Тотев смята, че ще имат прекрасен резултат на 11-ти юли. 

Така завърши разговорът днес между Иван Тотев и Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване “Беновска пита" по “Радио К2".


Още по темата: общо новини по темата: 4080
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/680 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Конфликт Израел-Газа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: