Иван Тотев: Големият воден проект на Пловдив няма да се забави

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (17)
13:10 / 03.10.2012
7405
Въпреки обжалването, няма да забавим изпълнението на Големия воден проект на стойност 145 млн.лв., заяви кметът Иван Тотев пред репортер на Plovdiv24.bg. Той поясни, че 4-ма от участниците в проведените досега две процедури са подали жалби до Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) относно избор на изпълнители. Градоначалникът уточни обаче, че според него процедурите за обжалване са абсолютно нормални. 

"Срокът за обжалване е 30 дни и ние сме го предвидили в изпълнението на проекта. Надявам се КЗК да се произнесе по-бързо. Смятам, че до края на годината ще стартираме. Все пак това е най-големият Воден проект  не само в Пловдив, а в цяла България", заяви още градоначалникът. 

Припомняме, че на 17 февруари Иван Тотев подписа договора за Интегрирания воден проект на Пловдив. Предвижда се да бъдат подменени 14 километра водопроводи и 800 сградни отклонения, 16.1 километра второстепенна канализационна мрежа; ще бъде извършена рехабилитация на 2.8 километра от съществуващия колектор VII; изграждане на разтоварващ колектор VII; както и ще бъде извършена реконструкция, модернизация и доизграждане на пречиствателна станция за отпадни води - Пловдив.

Със 145 млн. лв. община Пловдив ще реконструира градската пречиствателна станция, като изгради инсталация за отстраняване на азота и фосфора от отпадните води, ще рехабилитира механичното стъпало за пречистване и така ще спомогне за подобряването на състоянието на река Марица.

Чрез реализиране на проекта ще се осигури и екологосъобразно третиране на утайките чрез подготовката им за използване в селското стопанство. С подмяната на 19 километра канализация ще се преустанови редовното наводняване на приземните етажи в ниската част на града. Модернизирането на 14 километра водопровод ще подобри качеството на водата, ще намали честите аварии по мрежата и така дори и в сухите месеци до пловдивчани ще достига качествена питейната вода. Проектът трябва да приключи до 2014-та година.



Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (17)

Още по темата (308):
11.04.2024 Читател: Ремонтът приключи, няма логика този изкоп да е там. Ще стане страшна беля!
05.04.2024 Пловдивчанин сигнализира за покъртително състояние на един от най-новоремонтираните булеварди
23.03.2024 Бивш зам.-кмет на Пловдив: Водният цикъл приключва, когато се отчете в
цялост
22.03.2024 Продължават ремонтите в северната част на Пловдив
21.03.2024 Първо в Plovdiv24.bg: Изненадващо смениха ръководителя на Водния проект
28.02.2024 За броени часове асфалтираха част от булевард в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Опасен елемент притесни пловдивчанин
Честват 50 години от създаването на отделението по диализно лечен...
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).