Иван Тотев: ГЕРБ залага на подобряване на материалната база и условията в детските градини и училищата

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:18 / 19.10.2011
3046
Инвестицията в образованието е най-добрата инвестиция - това заяви кандидатът на ПП ГЕРБ за кмет на Пловдив Иван Тотев при представянето на управленската си програма в сектор "Образование", което се състоя снощи в зала "Съединение" на Историческия музей. Тя бе представена от кандидатът за кмет Иван Тотев, Райна Петрова и Павлина Кацарова от листата на ПП ГЕРБ за общински съветници. На дискусията присъстваха директори и преподаватели в детски градини, училища и висши учебни заведения.

Подобряването на материалната база в училищата, изграждане на детски ясли и градини, въвеждане на електронна система за прием в тях са само част от акцентите, заложени в предизборната програма на ГЕРБ. 

"За нас образованието е комплексна политика. Ние сме я разделили на три подпрограми - детски градини, средно образование и висше образование. В детските градини липсва централизирана система за записване на децата, материалната база е остаряла, а най-важният проблем е липсата на места в яслите и градините, заяви Иван Тотев. В средните училища материалната база също е в лошо състояние. На много места няма спортни салони, сградите се нуждаят от саниране. Досега общината не е показала, че има комуникация с ВУЗ-овете, допълни Тотев.

Сред целите, които ГЕРБ си поставя в образованието, са изработване на механизъм за поетапно въвеждане на делегирани бюджети в детските градини, допълнително обучение на ръководния персонал, дейности за обучение в помощ на родителите, благоустрояване на детски площадки, изграждане на физкултурни салони и плувни басейни.

За подобряване на комуникацията с висшите училища ще бъдат разработени стажантски програми, заложено е създаването на единен портал за висшето образование в Пловдив, включващ всички учебни заведения.

Цялата предизборна програма на кандидатът на ПП ГЕРБ за кмет на Пловдив Иван Тотев може да прочетете на www.ivantotev.com

Този браузър не поддържа видео елемента.


Иван Тотев представи управленската си програма в сектор "Образование"

Виж коментарите (0)

Още по темата (764):
08.10.2012 ГЕРБ отваря нова страница в Калофер
08.10.2012 Румен Стоянов спечели частичните местни избори за кмет на Калофер
03.10.2012 Искра Радева: Подкрепете Лалка Драгоева за кмет на Калофер
28.09.2012 Безплатни медицински прегледи в Калофер
27.09.2012 Безплатни медицински прегледи в Калофер
20.09.2012 Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Калофер Лалка Драгоева се срещна с пенсионери
Още новини от Новини от Пловдив:
Адвокатката на Караджов: Предполагаме, че има оръжие и заплашва, ...
Домът на бившия полицай Венцеслав Караджов е блокиран от полиция,...
Експолицаят Караджов, осъден на доживотен затвор се е барикадирал...
Кметът на Пловдив ще посрещне Стефка Костадинова
Кметът на Пловдив: При 200 км/ч е невъзможно
Отцепиха част от Цар Симеоновата градина!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).