Италианци: Във въздуха на Пловдив витаят любов и романтика!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
14:30 / 16.08.2017
4735
По покана на туристическия борд към община Пловдив в града под тепетата гостуваха двама блогъри от популярния италиански блог за туризъм www.girandolina.it., който е в класацията "Топ 100" блогове за туризъм в света. По предварително изготвена програма и с екскурзовод на италиански език, младата двойка от Италия посети основните забележителности в града - къщите в Стария град, Античния театър, Римския стадион, кв. Капана, Главната улица, Цар Симеоновата градина и други.

"Любовта витае във въздуха на Пловдив", възкликнаха италианците и увековечиха своята целувка под еркерите на Бакалова и Баятова къщи в Стария град. Те оприличиха изпъкналите горни етажи на характерните възрожденските къщи на "чудновати гъбени шапки" и подчертаха очарователната романтика на градската архитуктура. В своите страници в Инстаграм, Фейсбук и в статията си в блога, те публикуваха "пълни с живот" снимки от Пловдив.

В статията, посветена на Пловдив и столицата София, двамата млади блогъри изказват благодарност на туристическия борд към община Пловдив за интересната обиколка. Блогърите определят Пловдив като историческа столица на Тракия, отправна точка за различни култури от дълбока древност и като град, който съвсем естествено е спечелил титлата "Европейска столица на кулутрата 2019". 

Младата двойка, любители на романтичните пътешествия, приканва своите читатели да ги последват по пътя към опознаване на Пловдив. Те поставят тагове към социалните мрежи на visitplovdiv за всички желаещи да тръгнат на пътешествие към този град, където "във въздуха витае любов и романтика".

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...
Абитуриенти от Пловдив "подариха" рози на покойната си любима учи...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).