Истински кратер в сърцето на "Беломорски"

Автор: Мариана Панчева
Коментари (2)
08:30 / 27.02.2016
5382
Дупките в квартал "Беломорски" продължават да са актуална тема за читателите на Plovdiv24.bg.
Поредният сигнал касе "кратер - претендент за рекорд на Гинес", както го е описала в писмото си жител на квартала:

"Споделям мнението на един от Вашите читатели, че ние всички жители на квартала сме съгласни с неудобствата, придружени с ремонта, защото знаем, че се прави с добри намерения.

Преди няколко месеца писах сигнал до Вашата редакция именно за проблема с дупките в квартала, като приложих снимки на един кратер - претендент за рекорд на Гинес.

Днес, няколко месеца по-късно този огромен кратер, не само продължава да стои и да става все по-дълбок, но и нараства непрекъснато. При най-слабия дъжд дупката се пълни с толкова много вода, че става невъзможно преминаването на МПС-та и пешеходци, освен с лодка. 

За съжаление ремонтът на улица "Беломорски" приключва точно преди тази дупка и се опасявам, че един огромен проблем, който тормози жителите на квартала вече повече от десет години, отново ще остане нерешен. Изключвам отвратителното състояние на "пътя" (ако може така да се нарече) след този кратер.

На последно място, бих искал да използвам Вашата трибуна, за да приложа една-единствена снимка със следния въпрос: "Г-н кмете, Вие ще минете ли с Вашия автомобил през този "път" или ще останете блокиран вкъщи докато започне лятото?"

Кметът на район "Южен" Борислав Инчев призна пред Plovdiv24.bg, че дупката действително е огромна, а ситуацията се усложнява зарази естествената денивелация, вседствие на което кратерът се пълни с вода. Той обаче бе категоричен, че проблемният участък попада в обхвата на реконструкцията на ул. "Беломорска", по която работят от "Пътища" АД. 

"Проблемът тук се е наслагвал с години", коментира още Инчев, но съобщи, че следващата седмица от администрацията ще наредят участъкът да бъде засипан, за да не се утежнява положението.


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Инцидент в северната част на Пловдив!
Страхлив съдия се направи на Властелинът на пръстените
Затварят улици в Пловдив заради шествието на феновете на Ботев
Ясен е и третият хедлайнер на Hills of Rock
Оповестиха скандални схеми, по които ни "работят" от КАТ
Забравете за някои автобуси в късните часове, промените ще са фак...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).