Испанска фирма разкрива 100 работни места в Пловдив с инвестиции за 10 млн. евро

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
11:22 / 25.11.2016
16034
Впечатлен съм от постигнатото за 16 години, макар че се учудих с какъв кураж сте дошли в Пловдив преди 16 години и сте започнали на терен, където няма нищо! Всъщност изграждането на хладилна база е сигурен знак, че тук вече е имало развит бизнес. 

Това заяви кметът на Пловдив Иван Тотев, който беше специален гост за откриване разширението на една от най-големите, модерни и многофункционални хладилни бази в България за съхранение и обработка на хранителни продукти - "Еурофрио" в Пловдив. 

Градоначалникът заедно с управителя на "Еурофрио" Хусто Лопес-Тейо Камара прерязаха лентата на разширението на една от най-големите, модерни и многофункционални хладилни бази в България за съхранение и обработка на хранителни продукти, разположена в Пловдив. 

С инвестираните сега 2 млн. евро от испанската фирма капацитетът на базата е увеличен 5 пъти и в момента тя разполага с 15 000 палетни места или 15 000 000 кг, разпределени в 12 хладилни камери. След увеличението на капацитета, персоналът на "Еурофрио" ще нарастне до 80-100 души.

Хусто Лопес-Тейо Камара припомни, че от появата на идеята през 1999 г. досега в Пловдив испанските инвеститори са вложили над 10 млн. евро. Той благодари на местната власт за постоянната подкрепа.
 
Гости на изискания коктейл по повод откриването бяха Ева Поведано, търговско-икономически съветник на Посолството на Кралство Испания у нас и бизнесмени от Испания, Италия и Франция.

Виж коментарите (8)
Още новини от Новини от Пловдив:
Без учебни занятия в пловдивско висше училище днес
От днес за две седмици затварят възлово кръстовище в "Южен"
Българската общност в Мадрид иска директни полети до Пловдив
Млада психоложка се завърна от САЩ, за да възроди емблематично мя...
Сигнал: Разбит път заради поредния строеж в Пловдив
Десетки излязоха на протест на Главната на Пловдив, искат затвор ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).