Искате ли да се оплачете на Арменския поп? Днес е денят!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:00 / 17.06.2017
3486
Фестивалът на арменското изкуство, който започна в центъра на Пловдив на 13-ти юни с голяма изложба на открито, продължава и през следващите дни с много интересна програма за пловдивчани и гостите на града. Десет поредни дни прекрасна и слънчева Армения е част от културния живот на най-стария жив град в Европа.

От 18 часа днес в арменския културен дом в двора на църквата "Сурп Кеворк" ще бъде представeна премиерата на постановката "Залових снаха си " на арменския самодеен театрален състав "Хагоп Баронян". Театърът е със 100-годишна история. Чрез него за първи път до голямото изкуство се докосва и големият български режисьор проф. Крикор Азарян. Дебютанти в спектакъла на 17 юни са ученици и талантливи самодейци.

В неделния ден пространството с надписа PLOVDIV 2019 (пред стълбите на Каменица) ще се превърне в музикална сцена, на която различни състави ще представят характерни арменски танци. В програмата ще участват още прекрасната вокална група на арменското училище, формация "Сирун", ученици от музикалното училище и ЕГ' "Иван Вазов". Към фестивалната програма ще се присъедини и известната Даниела - майстор на плетени и шити кукли, която ще покаже как сами може да направим оригинален подарък от ръчно изработени изделия. 

Само на този ден жителите и гостите на Пловдив ще могат да пуснат и своето писмо до Арменския поп и ще получат много подаръци от организаторите - фондация "АРАКС" гр. Пловдив. Всички присъстващи ще могат да чуят и една красива приказка за прекрасната и слънчева Армения, ще видят фотоси на древните храмове и манастири, ще танцуват и пеят. 

"Ние пловдивските арменци обичаме своя град, обичаме хълмовете му и Марица, която тихо ромоли през него, обичаме и Вас своите съграждани - евреи, руснаци, италианци, роми и турци, но заедно с това сме и деца на света. Затова за този наш празник сме поканили приятели арменци от други страни, за да танцуваме заедно в Пловдив . Векове наред ние сме част от културата на хилядолетния град и на 18 юни ще покажем един спектакъл, в който млади хора от различен произход ще пеят и танцуват заради обичта си към нас", разказа основният организатор на фестивала Д-р Ахавни Кеворкян. 

Д-р Кеворкян е директор на Арменския културно-информационен център, съветник по културните въпроси на почетния консул на Армения в България и член на управителния съвет на Фондация "Заедно" в Пловдив. През октомври миналата година тя получи от министъра на диаспората г-жа Хрануш Хагопян почетна награда за "Активен принос в съхраняването на арменщината".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...
След статия на Plovdiv24.bg премахнаха грозни и незаконни реклами...
Много грозна история с възрастна жена пред "Кауфланд"
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).