Йордан Рогачев и Атанас Илиев с подробности за стрелбата в центъра на Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
14:29 / 31.01.2020
26552
Шефът на МВР-Пловдив Йордан Рогачев и говорителят на Районна прокуратура –Пловдив Атанас Илев дадоха допълнителни подробности за инцидента в  МБАЛ "Тримонциум".

"Мъжът и жената са се разделили  покрай Коледа. Извършителят е бивш съпруг на една от рецепционистките. Той е  влетял в болницата и се нахвърлил върху вече бившата си съпруга. Започнал да я рита и я наръгал с нож в бедрото. Той е носил два пистолета - един газов и един пневматичен. Произвел е изстрели и към един от полицаите. Тук е моментът да спомена, че колегите са се отзовали изключително бързо и не се е стигнало до по-голям инцидент. Извършителят е леко ранен в главата от полицейска палка при опит да бъде неутрализиран. Наказанието, което може да получи е следното: закана за убийство - до 6 шест години лишаване от свобода и причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди. Тепърва ще се изясни каква е тя. Ако е лека, то наказанието е до 6 години", спомена Атанас Илиев,

"Дамата е на 58, а извършителят е на 54. И двамата в момента са в болница, без опасност за живота. Мъжът е имал  криминални прояви за заплаха за убийство и хулигански подбуди, но на по-късен етап е реабилитиран. Има незаконно притежаван газов пистолет. На болницата ще бъде осигурена полицейска охрана за 24 часа, след извършване на огледа пациентите отново ще имат възможност да посетят здравното заведение", завърши Йордан Рогачев.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (4)

Още по темата (9):
03.11.2020 С интересна развръзка приключи случаят на стрелеца от болница
"Тримонциум“
25.09.2020 Крясъци "Тази ми беше жена, но някой й каза да ме остави и тя го направи" секунди преди стрелбата в пловдивския медицински център
02.04.2020 Стрелецът от МБАЛ "Тримонциум" пожела да си иде вкъщи, но не се получи
04.02.2020 Стрелецът от МБАЛ "Тримонциум" помоли за снизходителност, но получи
решетки
04.02.2020 Този е стрелецът, опитал да убие жена си в пловдивска болница!
31.01.2020 Само в Plovdiv24.bg: Вижте оръжията, с които Бисер избухна в пловдивската клиника
Още новини от Новини от Пловдив:
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...
Шофьор: Отнемане на книжките на всички, които смятат, че синият е...
Бляскава церемония събра известни особи в Пловдив
ОД МВР Пловдив предприема засилени мерки за сигурност
Пловдив показва на какво е способен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).