Интересен флашмоб се състоя в Пловдив за Деня на танца

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
12:40 / 29.04.2021
3935
Флашмоб с най-популярните стилове танци показаха пловдивски танцьори на пет от най-оживените места в града. На площада до фонтана с пеликаните младите танцьори изпълниха няколко вида стандартни танци под съпровод на струнен квартет и обраха овациите на преминаващата публика, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

С нестандартното шоу в Пловдив беше отбелязан Световния ден на танца. International (World) Dance Day) се отбелязва от 1982 г. по решение на ЮНЕСКО на рождения ден на френския балет майстор Жан-Жорж Новер (Jean-Georges Noverre), реформатор и теоретик на хореографското изкуство, който влиза в историята като "баща на съвременния балет".

На този ден целият танцуващ свят отбелязва своя професионален празник – театрални опери и балети, съвременни танцови трупи, ансамбли за съвременни балетни и народни танци и други, както професионални, така и самодейни артисти, танцьори, които обичат музиката и танците.

Световният ден на танца винаги събира танцьори от различни държави по света, за да отпразнува универсалната същност на изкуството, да прескочи всички политически, културни и етнически бариери и да събере хората в мир и приятелство, благодарение на един общ език: езика на танца. Освен многобройните клубове по танци в Пловдив, танцът разгаря и всеки един човек.

Събитието е организирано от Национално сдружение за единство и партньорство с подкрепата на Община Пловдив.

Гледайте във видеото как танцуват младите пловдивчани!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Първа официална информация за двамата оцелели в ада на бул. "Руск...
Така изглежда по светло мястото на фаталната катастрофа на бул. "...
Абсолютно неразпознаваем е джипът, в който са загинали младежите
До 18 градуса в Пловдив
Пловдивчанка: Скоростта е била над 200 км/ч
Двама млади загинаха след тежко ПТП в Пловдив, други двама берат ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).